Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко вважає, що закон про Януковича має запрацювати з новим президентом

Четвер, 25 січня 2007, 09:36

Екс-міністр внутрішніх справ, радник президента Юрій Луценко упевнений, що звільнення начальників облуправлінь МВС є політичним рішенням.

"У цих рішеннях — суцільна політика. І я не вірю, що їх звільнили за те, що вони не справилися зі своїми обов'язками", - заявив Луценко в інтерв'ю газеті "Известия в Украине", опублікованому в четвер.

"Просто нинішня влада вибудовує систему "свій — чужий". Тобто у всіх українських регіонах звільняються "незручні" начальники і призначаються свої люди", - додав він.

Луценко також розповів, що бачив списки на звільнення і на призначення, де була ще третя графа, з цифрами.

"Можливо, це були порядкові номери, але вже сильно ці цифри походили на суми. Думаю, це були ціни призначень у той або інший регіон, у залежності від його привабливості", - сказав він.

Відповідаючи на питання про закон про Кабмін, Луценко підкреслив, що цей закон має набрати чинності після виборів президента.

"Якщо говорити про кабмінівський закон, то давайте згадаємо президентські вибори. Ми вибирали главу держави, розраховуючи, що він буде керувати зовнішньою політикою України", - сказав він.

"Потрібно в законі прописати: набирає сили після обрання нового президента. Щоб люди, що голосували за главу держави, точно знали, які в нього будуть повноваження. А взагалі цю історію перетворили у фарс. Одне вето, інше", - підкреслив радник президента.

Говорячи про свій рух "Народна самооборона" Луценко підкреслив, що це не партія, оскільки "не буде ніяких партійних внесків, ніяких твердих структур".

"Моє завдання полягає в тому, щоб допомогти активним і свідомим людям самоорганізуватися в "Народну самооборону". Головне, щоб це були неспокійні люди, що не хочуть миритися з бєспрєдєлом влади і прагнуть відстоювати свої громадянські права", - сказав він.

Відповідаючи на питання про фінансування Луценка підкреслив, що "гроші є, і їх достатньо".

"Ми не збираємося захоплювати владу, відбирати її в прем'єра або президента, а виходить, занадто багато грошей нам не потрібно. І в мене достатньо друзів, що можуть допомогти втілити цю ідею в життя", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...