Шуфрич готує генприбирання за прикладом Цушка?

Четвер, 25 січня 2007, 10:19

У Міністерстві з надзвичайних ситуацій, слідом за МВС, очікується кадрова ротація.

Звільнення загрожує у першу чергу двом заступникам міністра з надзвичайних ситуацій - Володимиру Холоші та Анатолію Медвідю, повідомляє газета "Дело" із посиланням на джерела в уряді.

Інформацію про ймовірні відставки в МНС підтверджує також член фракції Партії регіонів Володимир Сівкович.

За його інформацією, від відставки негласну страховку в МНС мають інші два заступники - Володимир Антонець (перший заступник) і Віталій Романченко.

Антонця не можна звільнити протягом півроку, оскільки у чиновника на цей час гарантоване робоче місце за контрактом. Подальша його доля буде залежати винятково від волі міністра, оскільки формальна причина для відставки вже є - Антонцю більше 60 років.

"Наскільки мені відомо, у самому міністерстві буде як мінімум два звільнення. Антонця навряд чи будуть чіпати, як і Романченка. Вибирайте дві ймовірні відставки з двох варіантів", - заявив Сівкович.

Офіційного підтвердження таких прогнозів ні прес-служба міністерства, ні прес-секретар Нестора Шуфрича Міла Щербань не дають. Сам голова МНС у середу занедужав і був не в змозі давати коментарі.

Заступники міністра також відмовляються коментувати цю інформацію. Зокрема, Холоша заявив, що він кадровими питаннями не займається і не уповноважений коментувати неофіційну інформацію про можливі відставки.

Водночас член фракції "Наша Україна", член профільного комітету ВР Михайло Поживанов прогнозує, що першими кадрові зміни торкнуться західних і центральних областей.

"Шуфрич здійснить кадрову ротацію у відповідності зі своєю партійною приналежністю і у всіх регіонах до цього повинні бути готові. Особливо з огляду на той приклад, що показав новий міністр внутрішніх справ Цушко", - вважає Поживанов.

Депутат відмовився давати прогноз щодо звільнень у конкретних регіонах, але зауважив, що в найбільш проблемних областях формальне пояснення відставки можна знайти дуже просто.

Формальними причинами для звільнення, як зазначає джерело в МНС, можуть послужити як глобальні проблеми (ситуація в зараженій зоні після аварії на ЧАЕС і Новобогданівці), так і більш дрібні промахи місцевого керівництва (порушення в дозвільній системі, недотримання техніки безпеки на тих чи інших підприємствах і т.д.).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
фотоУ Львові за хабарі підробляли інвалідність військовозобов’язаним – ДБР
16:16
Понад 94% українців довіряють ветеранам, які повернуться з великої війни. Опитування
16:14
фотоУкраїна отримала 18 модульних мостів американської компанії Acrow
16:12
відеоПерші хвилини після ракетної атаки РФ на Дніпро потрапили на бодікамери поліції
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
16:02
фотоЗ’явилися супутникові знімки наслідків ракетних ударів ЗСУ по аеродрому "Джанкой"
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
Усі новини...