Звільнених Цушком міліціонерів візьмуть у СБУ?

Четвер, 25 січня 2007, 10:28

Секретаріат президента готує нові місця для звільнених начальників обласних управлінь МВС.

Про це пише газета "Дело".

За її даними, першим буде працевлаштований начальник ГУ МВС у Києві Віталій Ярема.

За словами народного депутата Володимира Сівковича, його майбутня посада уже відома — перший заступник голови СБУ в Києві.

За день до подачі рапорту про відставку начальником київського ГУ МВС Віталієм Яремою Юрій Луценко заявив, що "один з найбільших керівників центрального апарату МВС змушений написати рапорт про відставку не тому, що його "попросили", а в зв'язку з вимогою віддавати 20% зарплати як відкат".

У той же час депутат-"регіонал" Сівкович вказує, що Ярема одночасно з міліцейською посадою має мандат депутата Київради, і є активним прихильником "Нашої України", що впливає на політизацію правоохоронного відомства.

За словами джерела "Дела", близького до МВС, на ротації в МВС зараз впливають кілька факторів, основними з яких є розподіл квот між соціалістами і регіонами, а також протистояння команд заступника голови СБУ Геннадія Москаля і заступника керівника МВС Михайла Корнієнка.

Нібито ще з часів керівництва міліцією Юрієм Кравченком між заступниками існують напружені відносини і протиборство.

Так, у четвер не відбудеться запланована раніше відставка начальника УМВС у Рівненській області Сергія Піддубного, який, як і більшість його колег з інших областей, був призначений після президентських виборів 2004 року.

За інформацією джерела, його призначення лобіював безпосередньо Москаль, утім, як і екс-керівника міліції Львівської області Віталія Максимова, переведеного в Закарпаття.

"Піддубний заявляє, що його може звільнити тільки міністр, але за ним — низка гріхів, тому хто б не заступався за нього, я беру Піддубного під особисту пильну "опіку", — каже депутат Сівкович, — по ньому є дуже багато матеріалів".

Раніше аналогічні ротації почалися в СБУ і продовжуються до сьогоднішнього дня.

Звертає на себе увагу схожа траєкторія чисток в рядах Служби безпеки і Міністерстві внутрішніх справ.

Так, глава держави Віктор Ющенко наприкінці минулого-початку нинішнього року змінив керівників обласних управлінь СБУ в Рівненській, Чернівецькій, Львівській, Київській, Миколаївській, Волинській областях, начальників СБУ в Автономній республіці Крим і Києві.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування