Росії уточнили, що український суд - він і для Росії суд

Четвер, 25 січня 2007, 11:17

Командування Чорноморського флоту Росії повинно виконувати рішення українських судів по поверненню об'єктів навігаційно-гідрографічного забезпечення мореплавання, у тому числі і станції радіонавігаційної системи "Марс-75".

Про це заявляє Міністерство закордонних справ України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, 23 січня головний судовий виконавець Херсонської області не був допущений на станцію радіонавігаційної системи "Марс-75" у Генічеську.

Він прибув туди з метою примусового вилучення цього об'єкту з ведення російського флоту за рішенням Господарського суду Херсонської області.

У свою чергу, офіційний представник російського військового флоту - помічник головкому ВМФ РФ Ігор Дигало заявив, що головне командування ВМФ Росії вважає, що "рішення суду не має нічого спільного з базовими угодами по Чорноморському флоту".

МЗС України наголошує, що у випадку продовження таких дій з боку ЧФ РФ, "українська сторона залишає за собою право застосовувати передбачені міжнародним правом заходи".

Прес-служба також зазначає, що питання виконання російською стороною рішень судів України будуть у черговий раз підняті українською стороною в ході четвертого засідання підкомісії з питань функціонування ЧФ РФ і його перебування на території України україно-російської міждержавної комісії.

Як планується, засідання комісії відбудеться наприкінці лютого 2007 року в Москві.

Прес-служба МЗС також наголошує, що, відповідно до Конституції, "правосуддя в Україні здійснюється винятково судами, юрисдикція судів поширюється на всі правовідносини, які виникають у державі, а судові рішення приймаються судами ім'ям України і є обов'язковими для виконання на всій території України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News