Кінах пропонує трійці ще раз розслабитися за столиком

Четвер, 25 січня 2007, 11:33

Голова комітету ВР з питань нацбезпеки й оборони Анатолій Кінах вважає неприпустимим розгляд парламентом змін до закону про Кабмін, які пропонують прем'єр-міністр Віктор Янукович і спікер парламенту Олександр Мороз.

Депутат вважає оптимальним варіантом "зняти емоційне навантаження і провести конструктивний діалог за столом переговорів у трикутнику президент, парламент (спікер), уряд (прем'єр-міністр)", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Необхідно привести закон про Кабмін у відповідність із положеннями Конституції, оперативно внести його на розгляд парламенту, ухвалити, підписати і ввести в дію", - додав Кінах.

Голова профільного комітету вважає, що такий варіант дозволить не доводити ситуацію до конституційної кризи.

Кінах висловив сподівання, що "всі учасники процесу не будуть перетворювати наповнення конституційної реформи примітивним перетягуванням канату повноважень або створювати умови для торгівлі системотворчими законами, такими як закон про Кабінет міністрів".

За словами депутата, пропозиції ухвалити зміни до закону про Кабінет міністрів лише законсервує наявні проблеми.

"По суті пропонується, щоб Конституційний Суд виконував ще одну функцію - функцію управління процесами в країні, функцію, яку повинна виконувати саме система влади. Це неприпустимо", - вважає Кінах.

Як відомо, у середу в Одесі Мороз заявив, що якщо президент підпише й оприлюднить закон про Кабмін, то парламент відразу ж зможе розглянути пропозиції глави держави до цього закону і можливо їх ухвалить.

Зі свого боку прем'єр-міністр Янукович сказав, що можна говорити про ухвалення змін до закону про Кабмін, оскільки закон уже прийнятий.

Водночас Кінах вважає небезпечним для розвитку країни скасування політреформи: "Спроба скасування (політреформи) може привести до дуже серйозної дестабілізації ситуації, у тому числі до формату конституційної кризи в країні".

На думку депутата, ставити задачу скасування політреформи сьогодні не можна, тому що "ми сьогодні вже глибоко ввійшли в її суть і реалізацію".

Кінах вважає, що мова повинна йти не про скасування політреформи, а про її наповнення й удосконалення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...