Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко готує Морозу ще одну "дулю"

Четвер, 25 січня 2007, 15:12

Президент Віктор Ющенко має намір накласти вето на закон про акціонерні товариства, яким передбачається зниження планки кворуму для зборів акціонерів з 60 до 50%.

Про це під час брифінгу в секретаріаті президента заявив керівник головної служби соціально-економічного розвитку Олександр Шлапак, повідомляє прес-служба президента.

При цьому глава держави наголошує, що розглядати питання про зменшення кворуму слід лише в комплексі з питанням захисту міноритарних акціонерів.

Також президент звернувся до Кабінету міністрів з листом, в якому пропонує протягом першого кварталу 2007 року проаналізувати стан управління держвласністю у 2006 році.

"Щоб дати оцінку конкретним керівникам підприємств і не продовжувати контракти з тими, котрі допустили негативних результатів у своїй роботі за минулий рік. Аналіз також має оцінити роботу представників держави в наглядових радах підприємств", - пояснив Шлапак.

За його словами, президент також пропонує до 1 березня 2007 року проаналізувати кожен факт "розмиття" контрольних пакетів державних акцій, яке сталося через рішення наглядових рад окремих підприємств.

На переконання президента, потрібно запровадити правило, згідно з яким питання про збільшення статутного фонду акціонерних товариств, що, власне, і призводить до "розмиття" пакетів держакцій, мають розглядатися не лише представниками держави в наглядових радах підприємств, але й міністерствами чи відомствами, які опікуються цими підприємствами.

Оцінюючи нинішній стан управління державним майном, Шлапак констатував, що системні проблеми у цій сфері зростають з року в рік.

За його інформацією, у 2005 році дивіденди державі заплатили лише 70 підприємств з 248, які отримали прибуток. У 2006 році таких було лише 60.

Крім того, минулого року половина державних підприємств невчасно затвердили свої фінансові плани.

За словами Шлапака, "глава держави висловлює сподівання, що разом з урядом і парламентом нам вдасться переламати негативні тенденції і у 2007 році значно краще працювати в цьому напрямку".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування