Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа кличе Ющенка і Януковича припинити війну

Четвер, 25 січня 2007, 15:42

Співдоповідачі ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен та Ренате Вольвенд закликають до припинення "бойових дій" між президентом Віктором Ющенком та прем'єр-міністром Віктором Януковичем.

Про це йдеться в оприлюднених інформаційних зауваженнях співдоповідачів за результатами візиту в Україну, який відбувся 9-12 жовтня 2006 року, повідомляє УНІАН.

"Конфронтація, що триває, зводить нанівець сподівання на політичний консенсус у прийнятті найважливіших рішень для прискорення вкрай необхідних Україні реформ", - зазначається у зауваженнях.

У документі також наголошується, що підписання Універсалу національної єдності було, в цілому, позитивною спробою підтримати "момент реформ", розпочатих урядом Юрія Єханурова, та курс на євроатлантичну інтеграцію.

Однак у реальності "він лише дав можливість Партії регіонів прийти до влади та виконувати владні функції, не особливо дотримуючись положень Універсалу", зазначають співдоповідачі ПАРЄ.

Вони називають українську політична систему "непередбачуваною, без зафіксованих правил, моральних норм чи політичних традицій, в умовах якої угоди між політичними силами підписуються лише для того, щоб бути порушеними наступного дня".

При цьому співдоповідачі зауважують в ній нестачу стратегії та прозорості, відсутність зацікавленості у реформах та повернення дискредитованих за часів епохи Леоніда Кучми особистостей до держапарату.

На думку Вольвенд та Северінсен, усе вищезазначене "викликає сумніви щодо незворотності духу Універсалу, збільшує відстань між державою та суспільством в Україні і серйозно підриває міжнародну репутацію України як надійного партнера".

Співдоповідачі ПАРЄ зазначають, що окрім чесних виборів в Україні не виконано жодної з обіцянок Майдану.

"Сучасна політична реальність в Україні демонструє, що крім проведення вільних та прозорих виборів у березні 2006 року, обіцянки, надані на Майдані, щодо встановлення чистого, чесного та компетентного управління і запровадження принципів верховенства права і прозорості на всіх рівнях не виконані", - наголошується в документі.

У зауваженнях також записано, що новий Кабінет міністрів переобтяжений кількістю урядовців, які персоніфікуються з корупційним відстоюванням бізнес-інтересів та маніпуляціями під час виборів напередодні помаранчевої революції.

При цьому співдоповідачі ПАРЄ відзначають, що нетранспарентні переговори щодо створення коаліції протягом півроку, недостатність політичних "кольорів" серед так званих коаліційних партнерів та "темний торг" при створенні "великої коаліції" призвели до того, що люди не знають "за кого насправді вони голосували".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: