Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка не хочуть залишати Семенюк контрольні пакети

Четвер, 25 січня 2007, 16:00

У секретаріаті президента вважають недоцільною пропозицію Фонду держмайна закріпити за державою пакет у розмірі 50%+1 акція ВАТ "Укртелеком" і Одеського припортового заводу.

Про це заявив керівник головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє Ліга.

У секретаріаті дотримуються думки, що на сьогоднішній день, виходячи з фінансової діяльності, зокрема, "Укртелекому", держава показала свою неефективність управління товариством.

Крім того Шлапак вважає, що приходу стратегічного інвестора на "Укртелеком" заважає пропонована Фондом держмайна процедура продажу, згідно з якою 10% акцій "Укртелекому" мають бути продані на українському ринку, а пакет, що залишився - на міжнародних ринках.

"10-відсотковий пакет можна було б продавати за умови, якби далі йшов продаж контрольного пакету. Тоді дійсно ми могли б отримати змагання серйозних потенційних інвесторів і розгін ціни", - заявив Шлапак.

Він також зазначив, що при вирішенні питань приватизації Одеського припортового заводу і "Укртелекому" необхідно вирішити питання спецзв'язку, що перебувають у веденні "Укртелекому", а також питання екологічної безпеки у випадку з ОПЗ.

Як відомо, Фонд держмайна пропонує виставити 32,8% акцій ВАТ "Укртелеком" на міжднародних фондових біржах, ще 10% - на торги фондових бірж України, залишивши у держвласності 50%+1 акція компанії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...