Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент просить Януковича взяти на себе відповідальність

Четвер, 25 січня 2007, 16:15

Президент Віктор Ющенко виступає за якнайшвидше проведення в парламенті дискусії щодо програми приватизації, де мають бути чітко обумовлені принципи відповідальності за процеси роздержавлення Фонду держмайна та уряду.

Про це йдеться в листі з пропозиціями президента до прем'єр-міністра Віктора Януковича, повідомив керівник головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Олександр Шлапак.

Президент зазначив, що у програмі також мають бути закладені принципи та стратегія роздержавлення окремих галузей чи об'єктів. Серед сфер, які особливо потребують стратегії роздержавлення, – видавнича, авіаційна, енергетична.

"По видавничій галузі ФДМ зараз прислухається до критики президента і критики самого ринку – скоріше за все, такі підприємства будуть зняті з приватизації", - сказав Шлапак.

"Щодо енергетичної галузі, то ми вже зараз бачимо певні непорозуміння, які виникають в тому, в який спосіб проводити її подальше роздержавлення", – додав він.

При цьому він зауважив, що йдеться, зокрема, про генеруючі та енергодистриб'юторські підприємства, повідомляє прес-служба президента.

За відсутності чіткої стратегії, переконаний Шлапак, важко зрозуміти не лише мету приватизації та оцінити кількість коштів, які можна отримати:

"Найважливіше – які наслідки такої приватизації? Які регулятивні механізми залишаться в руках держави? Яким чином далі будуть встановлюватися тарифи на послуги цих підприємств?".

У своєму листі Ющенко також наполягає на тому, щоб при доопрацюванні переліку об'єктів, які підлягають приватизації у 2007 році, були враховані його попередні критичні зауваження.

З цього приводу Шлапак зазначив, що ФДМ має намір додати до існуючого списку з 545 об'єктів ще близько 20-30 підприємств, запропонованих до приватизації міністерствами та іншими органами виконавчої влади.

Крім того, на переконання президента, необхідно обов'язково співставити закон про перелік об'єктів права держвласності, які підлягають приватизації у 2007 році, який буде підписаний ближчим часом, з окремими нормами закону про приватизацію держмайна.

З цього приводу Шлапак нагадав, що Верховна Рада та її профільний комітет врахували пропозиції глави держави, надіслані до парламенту разом із ветованим законом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...