Гриценко закликає міністрів Януковича стати промоутерами НАТО

Четвер, 25 січня 2007, 18:05

Міністр оборони Анатолій Гриценко переконаний, що ситуація з інформуванням населення про НАТО може поліпшитись лише тоді, коли це робитимуть всі члени уряду.

Про це він сказав у четвер під час прес-конференції у Севастополі, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Ситуація може кардинально покращитися у сфері інформування населення про НАТО і нашу співпрацю з НАТО лише тоді, коли про співпрацю з НАТО будуть говорити не два міністри – міністр оборони і міністр закордонних справ, – а всі посадові особи – міністр економіки, міністр освіти і всі інші", - сказав Гриценко.

"Тоді ми можемо колективно досягти успіху і можна буде сказати, що ми чесно донесли інформацію про НАТО до нашого суспільства", - додав він.

Водночас Гриценко запевнив, що в Міністерстві оборони проводиться активна робота з інформування військовослужбовців про співробітництво з Альянсом, його негативні та позитивні аспекти.

Він висловив переконання, що 5 військових навчань, запланованих на цей рік на території України за участю військових з країн НАТО, пройдуть без проблем.

"Проблеми минулого року у Феодосії і Миколаївській області були пов'язані з політизацією саме того року – року виборів, і безвідповідальною поведінкою деяких політичних партій", - заявив міністр.

Він зазначив, що проведення цьогорічних навчань підтримав уряд, РНБО та президент, і висловив переконання, що в парламенті за закон про допуск іноземних військ для проведення навчань проголосує більшість.

У четвер у Міністерстві закордонних справ відбулося шосте засідання міжвідомчої комісії з питань підготовки України до вступу в НАТО, під час якого було вирішено посилити координацію діяльності центральних органів виконавчої влади, залучених до виконання щорічних цільових планів Україна-НАТО.

За повідомленням прес-служби МЗС, засідання пройшло під головуванням тимчасово виконуючого обов'язки голови міжвідомчої комісії, заступника міністра закордонних справ Володимира Хандогія.

Також у засіданні комісії взяв участь міністр з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Нестор Шуфрич.

Засідання комісії було присвячене розгляду результатів цільового плану Україна-НАТО на 2006 рік у рамках плану дій Україна-НАТО. Також було обговорено перспективи виконання цільового плану Україна-НАТО на 2007 рік.

Українська правда


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування