Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче в нафтовий консорціум

Четвер, 25 січня 2007, 18:20

Україна має намір обговорити з Азербайджаном, Казахстаном і Росією можливість об'єднати зусилля для створення консорціуму по транзиту нафти в Європу українською територією.

Про це в четвер заявив прем'єр Віктор Янукович в інтерв'ю журналістам у четвер у Давосі (Швейцарія).

"Ми будемо обговорювати можливість об'єднання зусиль Азербайджану, Казахстану і Росії, будемо обговорювати, як нам створити такий консорціум, який був би зацікавлений транспортувати нафту через територію України в Європу", - сказав Янукович.

Він відзначив, що зокрема, у ході його зустрічі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим у рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі, вони мають можливість обговорити реалізацію домовленостей досягнутих у ході візиту українського прем'єра в Азербайджан.

Янукович відзначив, що Азербайджан після наповнення нафтою нафтопроводу Баку-Тбілісі-Джейхан буде зацікавлений у нових ринках збуту.

Український прем'єр вважає одним з можливих транзитних шляхів транспортування азербайджанської нафти нафтопровід Одеса-Броди.

Він відзначив, що є низка варіантів, зокрема, транспортування танкерами нафти із Супси (Грузія) в Одесу, а також існує можливість будівництва нафтопроводу по дну Чорного моря в Одесу.

Він відзначив, що Росія, Казахстан і компанія Shell, що працює в Казахстані, також зацікавлені в шляхах транспортування нафти.

Відповідаючи на питання журналістів, Янукович відзначив, що в ході пленарної сесії Всесвітнього економічного форуму "Енергетика-2007: нова ера нафтополітики" він має намір висловити свою точку зору щодо участі України в процесі видобутку і транспортування нафти.

У ході конференції буде розглядатися ситуація на ринках нафти у світі, а також місце України в них.

За словами Януковича, темою сесії стане транспортування нафти, об'єднання інтересів власників нафти і споживачів, а також місце транзитних країн.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...