Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарифи будуть розглядати ще півтора тижня

Четвер, 25 січня 2007, 19:49

Київська міськрада продовжила дію робочої групи щодо вивчення економічної обґрунтованості підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги до 30 січня.

Таке рішення було прийнято на пленарному засіданні Київради в четвер.

Відповідно до рішення Київради, робоча комісія має затвердити остаточні висновки 30 січня.

Київрада також поставила за обов'язок міськадміністрації з 1 лютого установити тарифи, які б максимально відповідали висновкам робочої групи.

Крім того, Київрада доручила робочій групі щомісяця відслідковувати складові тарифів і у випадку невідповідності їхнім фактичним витратам житлово-комунальних підприємств подавати пропозиції по погашенню їхніх збитків за рахунок бюджету.

Тим часом, у ході заслуховування попередніх висновків робочої групи перший заступник мера Анатолій Голубченко обвинуватив керівника цієї групи Олександра Клюса (фракція БЮТ), а також керівників підгруп, що займалися вивченням обґрунтованості тарифів по "Київводоканалу", "Київенерго", у неконструктивному підході до вивчення даної проблеми.

Зокрема, він підкреслив, що попередньо була досягнута домовленість про те, що комісія не буде оприлюднювати попередніх висновків до того, як будуть підбиті остаточні висновки.

Голубченко також відзначив, що жителям Києва за листопад 2006 року за старими тарифами було нараховано до оплати 80 млн. грн., а за грудень, за новими тарифами - 218 млн. грн.

Таким чином, підкреслив Голубченко, середній коефіцієнт підвищення тарифів складає 2,47 рази.

За словами представника мерії, на сьогоднішній день субсидії нараховані 38 тисячам родин киян.

Лідер фракції БЮТ у міськраді Тетяна Меліхова запропонувала призупинити дію розпоряджень Київміськадміністрації про підвищення тарифів більш ніж у три рази і знизити їх у два рази. Однак пропозиція опозиції не була підтримана.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування