Мороз вважає людину Кучми професіоналом

Четвер, 25 січня 2007, 21:45

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко керується професійними якостями кадрів, які він призначає останнім часом на керівні посади в міністерстві.

Про це заявив глава Верховної Ради України Олександр Мороз в ефірі радіо "Свобода" у четвер увечері.

Відповідаючи на питання про те, з чим пов'язана заміна в міністерстві внутрішніх справ "кадрів Юрія Луценка (колишній міністр внутрішніх справ) на кадри Василя Цушка", Олександр Мороз підкреслив, що "немає кадрів Луценка і Цушка".

"Я цілком довіряю Василю Цушку і знаю, що він це робить з інтересів справи", - підкреслив спікер.

За його словами, "навіть якщо якісь призначення сьогодні викликають питання, то це не означає, що приймаються рішення остаточно".

Мороз підкреслив, що, з огляду на специфіку роботи в органах внутрішніх справ, а також необхідність періодично здійснювати ротацію кадрів, рішення не приймаються остаточно.

Відповідаючи на питання, чи є ці заміни професійними, або ж ці ротації носять політичний, партійний або квотний характер, Мороз підкреслив, що мова не йде про якісь квоти.

На думку голови парламенту, швидше за все, мова йде про вплив і баланс впливу на ситуацію в державі.

За словами Мороза, президент Віктор Ющенко безпосередньо керує Збройними силами і силовими структурами, Кабінету міністрів підпорядкована податкова адміністрація, міліція й інші силові структури.

"Потрібно мати контрбаланс, щоб не було концентрації в одних руках усіх силових структур", - відзначив він. За словами спікера, "це для держави вигідно".

Мороз підкреслив, що такі кадрові зміни в міністерстві свідчать про професійний підбір кадрів.

"Але потрібно враховувати і ще одну деталь - у наскрізь корупційній державі ідеальних кадрів, на жаль, у цих структурах немає", - відзначив Мороз.

За словами спікера, зараз всі звинувачують Цушка в тому, що він призначає не тих. При цьому Мороз нагадав, що ніхто не згадує про 18 тисяч звільнених державних службовців після приходу до влади "помаранчевої" команди.

"Думаю, що все стане на свої місця", - підсумував спікер.

Як відомо, серед останніх призначень Цушка – начальник Головного управління МВС у Києві Олексій Крикун, який раніше довгий час працював в адміністрації екс-президента Леоніда Кучми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування