Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк вважає, що говорить з Ющенком і Януковичем в один голос

П'ятниця, 26 січня 2007, 08:31

Глава Фонду державного майна Валентина Семенюк заявляє, що не боїться втратити своє крісло.

"Якщо говорять про мою відставку, виходить, я зачіпаю чиїсь інтереси, які йдуть у розріз з інтересами держави", - прокоментувала вона журналістам інформацію, яка з'явилася в четвер, про те, що президент Віктор Ющенко направив листа прем'єру Віктору Януковичу про крайню стурбованість ситуацією у ФДМ.

Семенюк відзначила, що заяви секретаріату президента про необхідність підвищити ефективність роботи Фонду є проявом підтримки позиції ФДМ про необхідність підвищення ефективності управління державним майном.

"Я рада, що сьогодні і Кабінет міністрів, і президент говорять про підвищення ефективності управління державним майном, а не тільки про приватизацію... Фактично ми всі говоримо в один голос - і президент, і глава уряду, і керівництва ФДМ", - підкреслила вона.

За її словами, в управлінні Фонду, міністерств і відомств залишилося майна усього на 28 млрд. грн, тому тема ефективного управління держмайном важливіше приватизації.

"Якщо минулий рік був роком завершення роботи над єдиним реєстром держмайна, то нинішній рік пройде під гаслом оздоровлення державного сектора економіки", - відзначила Семенюк.

У відношенні виконання плану приватизації у 2006 році тільки на 26% Семенюк сказала:

"Чому говорять тільки про невиконання плану приватизації? Чому ніхто не говорить про те, що ФДМ перевиконав план доходів від оренди державного майна на 17%, по дивідендах - на 24%".

Вона додала, що на відміну від секретаріату президента ФДМ пропонує залишити контрольні пакети акцій "Укртелекому" і "Одеського припортового заводу" у держвласності.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування