Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НА "ІНТЕРІ" ЗАКОЛОТ

П'ятниця, 26 січня 2007, 09:25

У ніч з четверга на п'ятницю близько 100 співробітників телеканалу "Інтер" залишилися на робочих місцях без наміру розходитися.

Про це повідомляє Телекритика із посиланням на джерела на каналі.

Перед цим було проведено збори, у яких взяло участь близько 300 осіб, де було укладено звернення до керівництва каналу з проханням пояснити, чому працівникам не виплатили зарплату.

Топ-менеджмент на зустріч колективу не прийшов. Член правління Ярослав Порохняк, єдиний представник менеджменту на зборах, спантеличив учасників фразою: "Це схема не нова, випробувана".

Працівники "Інтеру" не виключали, що у разі, якщо керівництво не прийде на зустріч із ними, у п'ятницю вранці можуть не вийти в ефір деякі програми.

За інформацією видання, причина конфлікту полягає у специфічних умовах трудових договорів, підписаних усіма працівниками "Інтеру".

Трудова угода (розроблена адвокатською конторою "Коннов і Созановський" наприкінці 90-х, є частиною колективної угоди) передбачає, що лише 60% зарплатні становить фіксована ставка, тоді як 40% - премія, яка може бути скороченою.

Випадки, коли цю премію знімали окремим працівникам із поважних причин, траплялись і раніше, але вперше це було зроблено щодо всього колективу.

Видання припускає, що такі дії менеджменту не є незаконними. Однак, найбільше обурення колективу викликало те, що рішення урізати зарплатню з 1 січня (заднім числом) було ухвалене без попередження.

Голова правління "Інтеру" Сергій Созановський пояснив, що "на засіданні правління каналу було вирішено... усьому колективу каналу виплатити основну зарплату в розмірі 60%".

"Із 40% додаткової зарплати, передбачених контрактом, усьому колективу, включно з менеджментом, буде виплачено 20%. Стосовно решти 20%, то було вирішено 10 лютого розглянути результати діяльності каналу в січні 2007 року і згідно з цим вирішити питання про доплати. Ми переконані, що ситуація на каналі буде стабільною", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування