Дипломати не розуміють, як Азаров буде вбивати Тарасюка у формулу

П'ятниця, 26 січня 2007, 09:40

Українські дипломати називають відмову Міністерства фінансів фінансувати закордонні візити міністра закордонних справ Бориса Тарасюка безпрецедентною в світовій практиці.

Про це в інтерв’ю Бі-Бі-Сі заявив речник МЗС Андрій Дещиця, зазначивши, що йому незрозумілий механізм втілення в життя урядової формули.

"Віце-прем’єр сказав, що він не буде фінансувати закордонні поїздки. Але зараз міністр у відпустці і цих поїздок немає. Коли він повернеться і буде реалізувати свої поїздки, тоді побачимо, як будемо вирішувати це питання", - наголосив він.

"Хоча моя особиста думка – я не знаю, який механізм поділу. Оце зарплата, оце бензин, оце поїздка. Оце їде Тарасюк, це Огризко... Про це варто запитати Азарова", - зазначив речник МЗС.

Дещиця також повідомив, що в МЗС очікують на рішення Господарського суду Києва, до якого профспілка МЗС подала позов з вимогою, аби Держказначейство виплатило зарплатню працівникам МЗС – членам профспілки. Засідання суду розпочнеться 30 січня.

Водночас, експерти нагадують, що все що діється навколо МЗС, і, зокрема, проблеми з фінансуванням зовнішньополітичної діяльності, пов’язані не стільки з особою Тарасюка, скільки з посиленням суперечки між Ющенком і Януковичем.

На їхню думку, головний дипломат може стати предметом торгів в ході остаточного узгодження тексту закону про Кабмін і повноважень президента.

Разом з тим ще одним приводом для протистояння між урядом і МЗС можуть стати різні оцінки цими відомствами намірів США розгорнути елементи ПРО в Чехії і Польщі, відзначає Бі-Бі-Сі.

Напередодні МЗС України заявило, що це може стати додатковим поштовхом боротьби проти проявів тероризму і протидії загрозам поширення і застосування ракетно-ядерної зброї.

Представники Партії регіонів звинувачують МЗС у перевищенні своїх повноважень і посилаються на необхідність спільної оцінки намірів США керівництвом країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування