Росія не орендує маяки, а окупує. Вигнати її має МВС?

П'ятниця, 26 січня 2007, 09:51

Ситуацію з арендою Росією українських маяків має вирішити Конституційний суд України, після чого треба ставити питання про денонсацію угод з Росією.

Так вважає колишній командувач ВМС України віце-адмірал Володимир Безкоровайний.

Як пояснив він в інтерв’ю Бі-Бі-Сі, об’єкти, які утримуються Росією по частині гідрографічної служби, в основних підписаних угодах не прописані, і тому це утримання є протизаконним і ніякою угодою не дозволено Україною.

"Друге – не існує документа, згідно з яким цей об’єкт утримується Росією. Тобто в даному випадку потрібно застосовувати навіть не рішення суду, а підрозділи МВС для наведення законного порядку на території України", - наголосив Безкоровайний.

"В угодах є об’єкти Кача, Севастополь, під Феодосією, в самій Феодосії, точніше, і більше там нічого нема. Що стосується об’єктів гідрографії, то їх в жодному документі немає, не існує легітимного переліку цих об’єктів. Єдиний пункт, який існує легітимно, це в основній угоді написано, що сторони домовились про підписання окремої угоди щодо цього питання. Більше ніякого тексту ніде не існує", - пояснив адмірал.

За його словами, українська сторона не може пред’явити Росії і суду легітимний документ про утримання тих чи інших об’єктів.

"Ми не маємо юридичних відносин на цих об’єктах, ми маємо окупацію", - наголошує він.

"Реальний вихід тільки один – Конституційний суд має дати правову оцінку виконання угод і на основі цієї правової оцінки треба ставити питання про денонсацію угод як таких, що односторонньо не виконуються російською стороною. Це і буде політична воля", - заявив в інтерв’ю Безкоровайний.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування