У Ющенка розтлумачать Бойку, що таке нацбезпека

П'ятниця, 26 січня 2007, 10:26

Заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий здивований запевненням міністра палива та енергетики Юрія Бойка про те, що скандал навколо перебування туркменських опозиціонерів в Україні не вплине на постачання туркменського природного газу.

Про це Чалий заявив у четвер увечері в прямому ефірі на телеканалі "Інтер".

"Я здивований позицією Бойка", - сказав Чалий.

При цьому він додав, що з 24 по 28 грудня 2006 року він постійно контактував з першим заступником міністра палива та енергетики Вадимом Чупруном, який "благав вдатися до якихось дій".

"Тому мені здається, що така позиція міністра Бойка дещо спрощена", - сказав Чалий.

"Я думаю, буде розмова з Юрієм Анатолійовичем (Бойком)" після його повернення з Давосу, додав він.

24 січня Бойко заявив, що скандал навколо перебування туркменських опозиціонерів в Україні не вплине на постачання туркменського природного газу.

"Я думаю, що це була політична інсинуація, і туркменська сторона повністю задоволена нашими поясненнями і з розумінням ставиться до перипетій політичної боротьби в нашій країні", – сказав він. При цьому міністр додав, що "ніякої загрози з постачаннями газу для нашої країни немає".

Туркменістан є найбільшим постачальником газу в Україну. У 2007 році Україна планує одержати від 55 до 62 млрд. кубометрів газу середньоазіатського походження, зокрема туркменського.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...