Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МОРОЗ ХОЧЕ ПОКІНЧИТИ ІЗ ЗАКОНОМ ПРО ЯНУКОВИЧА СЬОГОДНІ

П'ятниця, 26 січня 2007, 11:21

Голова Верховної Ради Олександр Мороз переконаний, що в п'ятницю необхідно завершити всі процедури, пов'язані із підписанням і оприлюдненням закону про Кабінет міністрів.

Про це Мороз сказав у п'ятницю, виступаючи в ході засідання Асоціації народних депутатів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні потрібно завершити цю процедуру (підписання й оприлюднення закону про Кабінет міністрів", - сказав спікер.

"Потрібно переконати Віктора Андрійовича Ющенка, нехай він підписує закон і вносить пропозиції", - заявив Мороз, зазначивши, що пропозиції президента до даного закону обов'язково будуть розглянуті парламентом на початку наступної сесії.

За словами спікера, президент повинен визначитися, або він підписує закон про Кабінет міністрів, або голова парламенту зобов'язаний відповідно до вимог Конституції оприлюднити цей документ. "Іншого виходу немає", - наголосив він.

Мороз зазначив, що "сьогодні президент може діяти так чи інакше, а голова Верховної Ради повинен діяти так, як написано в законі, тому що в нього немає вибору".

На питання, коли буде оприлюднено закон про Кабінет міністрів, голова парламенту відповів: "Закон про Кабінет міністрів буде обов'язково оприлюднений".

На питання про те, чи зустрічався він з Віктором Ющенком по цьому питанню, Мороз повідомив, що не розмовляв із президентом по телефону, оскільки президент ще хворіє і не на роботі.

Говорячи про поправки президента до даного закону, спікер наголосив, що секретаріат президента виставив 8 зауважень до цього закону.

За словами Мороза, він подивився ці поправки, а також доручив це зробити експертам Верховної Ради і Кабінету міністрів.

Мороз зазначив, що 5-6 з висловлених поправок можна буде врахувати. Він підкреслив, що мова йде, зокрема, про право президента висловлюватися щодо призначення голів облдержадміністрації і їхніх заступників.

Крім того, пропонується також зняти із закону норму, що надає право коаліції вносити кандидатуру прем'єр-міністра у випадку, якщо президент не зробить цього у встановлений Конституцією термін. Це ж стосується кандидатур міністрів оборони й закордонних справ.

За словами спікера, такі поправки до закону дадуть можливість зняти дискусію по питанню про те, чи може президент відхиляти кандидатуру прем'єр-міністра, внесену коаліцією, оскільки такого права Конституція йому не дає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування