Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укртелеком" пропонують розділити на частини

П'ятниця, 26 січня 2007, 11:38

Фонд держмайна України розробив варіант приватизації "Укртелекому", запланованої на цей рік, і направив їх в уряд.

ФДМ пропонує залишити контрольний пакет компанії державі, 10% продати на українських фондових біржах, а 32,8% виставити на продаж на міжнародних біржах, пише газета "Вєдомості".

Як пояснив співробітник ФДМ, спочатку передбачається продати на міжнародній біржі – наприклад, Лондонській – невеликий пакет акцій "Укртелекому".

Це, за його словами, допоможе визначити справедливу ціну інших акцій, з якими держава вирішить розстатися.

Раніше Мінтрансзв’язку оцінювало весь держпакет "Укртелекому" у $4-5 млрд, але "ця сума дуже завищена", вважає співробітник фонду.

У той же час директор київського Міжнародного інституту приватизації Олександр Рябченко вважає, що пробний продаж на Заході дрібних пакетів акцій дозволить не тільки визначити, але й підвищити вартість "Укртелекому".

"Але як тільки до об'єкта виникне інтерес, потрібно продавати його великим пакетом — у такому випадку дійсно можна одержати до $4 млрд", — відзначив він.

Джерело в українському уряді розповіло, що пропозиції ФДМ вивчаються. В експертів уряду виникли побоювання, що запропонована схема відклякне потенційних покупців, у тому числі з Росії, які раніше цікавилися "Укртелекомом".

Президент Віктор Ющенко теж виступає за продаж великого пакета акцій оператора, говорить чиновник. В апараті президента до пропозиції ФДМ ставляться негативно.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування