СБУ Мороза не слухала, але всіх собак вішають на неї

П'ятниця, 26 січня 2007, 12:11

Служба безпеки України не вела прослуховування телефонних розмов голови Верховної Ради Олександра Мороза.

Про це заявив заступник голови СБУ Геннадій Москаль в інтерв'ю газеті "Київський телеграф", що розміщено на сайті "Версії".

"Ми не слухали спікера. Наша провина скоріше в тому, що ми цьому неподобству не запобігли", - заявив Москаль.

"По-друге, те, що зараз діється зі "зливом" інформації із силових відомств, коли всі кому не лінь зводять таким чином рахунок або б'ються за посади - це ганьба", - додав він.

Москаль визнав, що "репутацію СБУ сильно підмочують публічні інтриги і перманентний "злив" внутрішньої інформації". "Зараз яка б розшифровка розмов не з'являлася в інтернеті, її приписують нам", - наголосив він.

Щодо можливості політизації роботи СБУ і виконання політично забарвлених завдань заступник голови заявив: "Таких задач перед нами ніхто не ставив. Сьогодні Служба працює тільки в рамках Конституції і законів".

На питання, про боротьбу зі співробітниками, які виконують комерційні замовлення, Москаль сказав: "Боротися просто: назвати це зрадництвом і вигнати перевертнів утришия. А хто порушив закон – судити".

"СБУ не повинна використовуватися для знищення конкурентів і т.д. І я буду робити все, щоб цього не було. Але було б дивно, якби ми заперечували подібні факти. Звичайно, вони є. У родині, як кажуть, не без виродка", - зізнався заступник голови.

За його словами, "питання в тому, як же цих "виродків" відловити на ранній стадії деградації - на жаль, це дуже складний процес".

"Було б простіше поставити рентген чесності на вході або, як затіяв столичний мер, перевіряти усіх на детекторі брехні. Але це фантастика. А в реальності потрібно підбирати людей ретельніше і більше контролювати", - заявив Москаль.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...