Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" влаштує в лютому коаліції конфедерацію

П'ятниця, 26 січня 2007, 12:20

Угода про створення конфедерації "Європейська Україна" може бути підписана до 10 лютого.

Про це пише "Комерсант-Україна", посилаючись на свої джерела.

Як стало відомо виданню, на сьогоднішній день уже було проведено три спільних засідання, у яких брали участь ініціатор створення цієї конфедерації – глава політвиконкому НУ Роман Безсмертний, – а також лідери шести партій, що входять до складу блоку "Нашої України" (інтереси НСНУ нібито представляє Юрій Єхануров).

У переговорах також брали участь лідери "Пори" Євген Золотарьов і Владислав Каськів, Іван Заєць і Богдан Соколовський, які представляють інтереси УНП, і Людмила Супрун від НДП.

Очікується, що угода про створення конфедерації "Європейська Україна" буде підписано до 10 лютого, а крайній термін для її створення – 20 лютого.

На сьогоднішній день експертна група під керівництвом Ігоря Жданова вже розробила три проектних документи – угоду про створення конфедерації "Європейська Україна", декларацію конфедерації і положення про її координаційну раду.

"Визнаючи існування загрози державності і суверенітетові України, беручи до увагу спроби реваншистських політичних сил зробити антиконституційний переворот в Україні і провести ревізію політичного курсу держави, заявляємо про створення Конфедерації політичних партій "Європейська Україна",– йдеться у проекті угоди про її створення.

Відповідно до цього документа, керівним органом конфедерації є координаційна рада, до складу якого входять глави партій-учасників конфедерації, а також по два уповноважених представника від кожної партії-учасниці.

До повноважень ради відноситься ухвалення рішень про створення органів конфедерації, включення в її склад нових учасників, а також "надання рекомендацій фракції "Наша Україна" у Верховній раді щодо парламентської і законодавчої діяльності".

У декларації конфедерації йдеться про її опозиційність політиці чинного уряду й антикризової коаліції, а також підкреслюється підтримка внутрішнього і зовнішньополітичного курсу президента.

У той же час нібито між учасниками переговорів поки не досягнута домовленість щодо ключових положень.

За інформацією видання НСНУ, Українська республіканська партія (УРП) "Собор" і "Пора" наполягають на тому, щоб у результаті був створений не блок, а об'єднана політична партія з єдиним керівним органом.

Як відомо, що ідея про створення конфедерації політичних партій виникла в представників "Наший України" майже рік тому, напередодні парламентських виборів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування