Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник запевняє, що Рада виправила всі помилки

П'ятниця, 26 січня 2007, 14:00

Технічна помилка в тексті закону про Кабінет міністрів була виправлена ще до накладення президентом вето першого разу, заявив віце-прем'єр з гуманітарних питань Дмитро Табачник.

"Помилка технічна виправлена була до того, як запропоновано було вето. Весь пакет документів на руках у секретаріата президента, в апараті Верховної Ради й у міністра юстиції Лавриновича", - заявив він.

За словами Табачника, цей законопроект після того, як він був ухвалений Верховною Радою, надійшов до секретаріату президента з технічною помилкою.

Ця помилка, зазначив віце-прем'єр, "найбільше була б вигідна політичним супротивникам посилення позиції Кабміну, тому що випадав пункт, згідно з яким Кабінет міністрів призначав усіх заступників керівників центральних органів виконавчої влади".

Слідом за цим законом голова апарату Верховної Ради Валентин Зайчук направив листа із вибаченнями і виправленим варіантом закону, сказав віце-прем'єр.

"І тільки після всього цього пішло вето. І тоді вже закон без будь-яких помилок повернувся з вето у Верховну Раду, і було подолано вето вже на абсолютно безпомилковому тексті", - заявив Табачник.

"Уся ця абсолютно незграбна недотепна кампанія, розв'язана навколо нібито технічної помилки, що була допущена секретаріатом Верховної Ради, не варта бурі не те що в склянці, а в ложці води", - зазначив він.

Для того, щоб вийти із даної ситуації, сказав Табачник, "потрібно просто взяти в руки Конституцію, один раз її прочитати".

"Конституція чітко визначає: якщо подолано вето на закон, то президент зобов'язаний діяти за Конституцією і його підписати", - наголосив віце-прем'єр.

Водночас, він зазначив, що бачить три можливих виходи із ситуації, що склалася: президент підпише закон і внесе до ВР проект закону про зміни і доповнення в закон про Кабмін або президент підпише закон і звернеться в Конституційний Суд.

Також, за словами Табачника, можливо, що президент відмовиться підписати закон і його буде змушений підписати голова Верховної Ради Олександр Мороз.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування