Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович обіцяє знайти Ющенку гідне місце

П'ятниця, 26 січня 2007, 14:49

Прем’єр Віктор Янукович заявляє, що уряд ніколи не зазіхатиме на права президента і готовий забезпечити йому гідне місце в суспільстві.

Про це він заявив у Давосі на ланчі, організованому Віктором Пінчуком, повідомляє сайт уряду.

Розповідаючи бізнесменам та потенційним інвесторам про свій уряд, Янукович констатував прогрес по таких напрямах як "демократичний розвиток, економічні реформи, підвищення добробуту людей, європейський вибір".

"Наш перший безумовний пріоритет – зміцнення демократичних завоювань українського народу. На сьогодні Україна одна з найбільш розвинених демократій у регіоні, і ми це дуже цінуємо", - заявив прем’єр.

"Я завжди вітаю справедливу критику з боку засобів масової інформації, здорову змагальність між владою і опозицією, існування розумної і дієвої системи стримувань та противаг, яка унеможливлює узурпацію і зловживання владою", - додав він.

Водночас Янукович відзначив, що Україна зараз перебуває на перехідному етапі від президентської до парламентсько-президентської республіки, що призводить до виникнення непорозумінь. Але це, за його словами, тимчасове явище, і вже ближчим часом "спільними зусиллями всіх гілок влади" будуть остаточно розставлені "всі крапки над "і".

"Саме тому я надаю особливого значення ухваленню нового закону про Кабінет міністрів, який нарешті дає відповідь на ключові питання – хто є реальним вищим органом виконавчої влади в країні, хто несе відповідальність перед народом та мільйонами виборців за стан справ в економіці", - заявив Янукович.

"Закон, який підтримала і опозиція, покладає цю роль і відповідальність на коаліційні сили, які перемагають на парламентських виборах, формують уряд і визначають його главу. Ухвалення цього закону не поділяє гілки влади в Україні на переможців та переможених", - додав він.

При цьому Янукович пообіцяв, що "виконавча влада готова зробити все, щоб інститут президентства мав своє гідне і поважне місце в суспільстві".

"Ні уряд, ні прем’єр-міністр ніколи не матимуть можливість підміняти президента, або зазіхати на його повноваження", - запевнив він.

На запитання, що можуть значити ці зміни на політичному ландшафті для іноземних інвесторів, Янукович відповів "словами одного з самих успішних інвесторів Уоррена Баффетта: "Ми не навчилися вирішувати складні проблеми. Проте ми навчилися їх уникати".

"Нарешті в уряду України з’явилася можливість "уникати складних проблем", які роками накопичувались через недосконалість політичної системи", - сказав він.

Янукович також подякував Віктору Пінчуку, який організував цю зустріч у Давосі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування