Янукович заявив у Давосі, що курс на НАТО погіршив життя

П'ятниця, 26 січня 2007, 16:41

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає, що політика на інтеграцію до НАТО погіршила життя в Україні.

Про це Янукович сказав, відповідаючи на питання присутніх на ланчі, організованому в швейцарському Давосі Віктором Пінчуком.

"Політика останніх років не сприяла вступу України до НАТО. За останні роки підтримка вступу до НАТО погіршилася на 15%", - сказав прем'єр.

"Це сталося, бо були змінені пріоритети влади в розвитку України, і суспільство не відчуло покращення життя від політики євроатлантичної інтеграції. Навпаки, життя і економіка України дещо погіршилися", - заявив Янукович.

Він зазначив, що "якщо далі продовжувати таку політику, це не сприятиме вступу до НАТО".

"Треба трошки змінити наголоси, що ми і зробили в цьому році", - сказав прем'єр.

Янукович зазначив, що після цього парламент зміг конституційною більшістю ухвалити рішення про участь України в навчаннях "Активні зусилля".

"Ми практично не відчули негативного відношення суспільства до цього рішення. А півроку тому суспільство дуже активно реагувало проти таких навчань", - заявив прем'єр.

Також він сказав, що "вперше за роки незалежності" уряд передбачив у бюджеті кошти на роз’яснювальну роботу про НАТО.

"На наш погляд, така політика буде сприяти позитивним настроям у суспільстві і буде змінювати їх на користь об’єктивної оцінки населенням НАТО і співпраці України з НАТО", - зазначив Янукович.

"Скільки на це ми витратимо часу – важко сказати. Але ми впевнені, що така робота буде сприяти процесу євроатлантичної інтеграції України", - додав прем’єр.

Також під час відповідей на питання Янукович повідомив присутнім про створення ради інвесторів при Кабінеті міністрів, яка займеться питаннями захисту інвестицій, боротьби з корупцією і змін до законодавства.

"Тому я запрошую інвесторів, вкладайте кошти в Україну, ми будемо дуже вдячні, а влада буде створювати для вас умови", - сказав прем'єр.

"Ми визнаємо, що судова система України не є досконалою, і уряд починає рішучу боротьбу з корупцією", - заявив також він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...