Смєшко висунув нову версію отруєння Ющенка

Субота, 27 січня 2007, 12:40
Екс-глава СБУ Ігор Смєшко натякає, що президент Віктор Ющенко міг бути отруєний під час вечері на дачі одного з керівників фірми "Фокстрот".

"Як мені стало відомо вже пізніше, приблизно за півтори години до вечері на дачі Сацюка, того ж вечора, 5 вересня 2004 року, Віктор Андрійович вечеряв на дачі одного з керівників фірми "Фокстрот", - сказав він в інтерв’ю газеті "Факти і коментарі".

"Як мені розповів один із учасників тієї вечері, якісь спеціальні заходи з безпеки там також ніким не проводилися. Їжу, яку вживав там Віктор Андрійович, ніхто перед тим також не пробував, і їли там не "з одного казана", а для Ющенка навіть подавали окрему порційну страву – форель", - розповів Смєшко.

Він підкреслив, що точну дату отруєння президента встановлено не було. "Але якщо навіть узяти за дату відліку 5 вересня 2004 року, чому отруєння саме пловом на дачі Сацюка? І чому, наприклад, не фореллю у приміщенні в одного з керівників фірми "Фокстрот" за півтори-дві години до вживання плову в Сацюка?", - запитав він.

"Тільки тому, що під час вживання, наприклад, тієї ж форелі, не були присутні представники так званої "злочинної влади", а були лише "рідні та друзі"?", - підкреслив Смєшко.

Екс-глава СБУ не виключив можливості "існування когось дуже зацікавленого в тому, щоб президент України і далі фокусував усю свою увагу лише на одній версії. А саме – на тому, що отруєння сталося під час вечері у Сацюка".

"При цьому, зауважте, забезпечується повний "інформаційний голод" щодо інших можливих і досить перспективних версіях, та й втрата найдорогоціннішого – часу", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання, чи має він на увазі когось конкретно, Смєшко відповів: "Безумовно. Таких прикладів, на жаль, чимало. І вони самі знають, кого я маю на увазі".

Смєшко також повідомив, що під час вечері у Сацюка Ющенко просив "передати певні речі особисто чинному тоді президенту Леоніду Кучмі", що й було зроблено.

"До речі, через два з половиною місяці після вечері 5 вересня на дачі Сацюка Віктор Андрійович знову зі своєї власної ініціативи вирішив зустрітися зі мною. У драматичний для історії України день, 24 листопада 2004 року, під час тієї нової зустрічі, але вже на службовій квартирі СБУ, він також вживав їжу в колі моїх підлеглих і своїх друзів", - розповів Смєшко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування