Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко відправив людей маршем до Києва міняти пелюшки

Субота, 27 січня 2007, 13:34

Лідер руху "Народна самооборона" Юрій Луценко закликає українців навесні до маршу на Київ, аби захистити свої права.

Про це він заявив у суботу на мітингу в Тернополі.

"Ми маємо піти на Київ і сказати владі про свої права. Чи згодні ви?", - запитав Луценко в учасників мітингу. "Згодні!", - відповіли люди.

Під час мітингу Луценко наголосив, що "кожна влада, на яку не тисне народ, стає безсовісною".

"Політики – це як дитячі пелюшки. Їх треба час від часу змінювати, щоб вони не забували, для чого слугують", - сказав Луценко.

Під час виступу він наголосив, що приїхав не агітувати за себе і не збирається очолювати якусь партію, хоча йому неодноразово це пропонували.

"Я також не закликатиму вас повалити Януковича, хоча мені особисто це гасло подобається. Але ми маємо прийти до нього і заявити про свої права", - сказав Луценко.

За його словами, останнім часом в Україні відбулася узурпація влади. "Ми змагалися проти диктатури Кучми, але забрали всю владу у Ющенка. Тепер він навіть свої укази не може підписувати без візи Януковича. Ми перемогли диктатуру Кучми, але отримали диктатуру Януковича", - зазначив він.

Луценко закликав людей не покладатися на політиків, а захищати свої права самим. "Мені доводилося чути від людей такі слова: "контрасигнація", "директиви", ще холера що, але яке нам до того діло?" Я мушу вам сказати, що вам є до того діло, бо все це зрештою обернеться беспредєлом проти вас. Уряд Януковича вже оголосив війну людям, заморозивши зарплати".

"Влада всюди буває нечесною, але люди приходять до неї, висловлюють свою думку, і вона їх слухається", - сказав Луценко, закликавши людей захищати свої права не тільки на майданах, але й в колективах.

"Ми вже пройшли шлях із варяг у зеки, нас вже не загнати у стійло", - сказав Луценко.

"Я не хочу чекати зміни влади п’ять років, бо вважаю, що своїми діями вже заслужив змін", - відзначив він.

Наприкінці свого виступу Луценко передав тернополянам величезний стяг "Народної самооборони", який закликав нести до Києва. Перед тим, як піднятися на сцену і після того, як зійшов з неї, він пройшов через натовп людей.

На мітингу в Тернополі були присутні 6-7 тисяч людей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування