Луценко пригрозив Януковичу півмільйонним побаченням

Субота, 27 січня 2007, 17:03

Лідер громадського руху "Народна самооборона" Юрій Луценко зізнався, що йому досі пропонують очолити партію "Наша Україна".

Про це він заявив під час телеефіру в Тернополі.

"Скажу прямо: мені пропонували і до звільнення з посади міністра, і після звільнення, і зараз пропонують очолити партію "Наша Україна", - сказав Луценко, додавши, що вважає такий крок недоцільним.

За його словами, таким чином йому б довелося взяти на себе відповідальність за "любих друзів", до яких він не має відношення, і вступити в конфронтацію з блоком Юлії Тимошенко.

На запитання одного з глядачів, чи не вважає він, що якби не особисті амбіції Петра Порошенка, який прагнув влітку стати спікером, ситуація могла б скластися інакше, Луценко попросив не звалювати всю вину лише на Порошенка.

"Почасти так. Але це вина не лише Порошенка. Ділили посади і інші: посаду прем’єра, коли казали "тільки я і більше ніхто", посаду спікера, коли казали "тільки я і більше ніхто". Якби проблема була тільки в одному Порошенку, такої ситуації б не склалося. Проблема, що було багато таких осіб", - сказав Луценко.

Лідер "Народної самооборони" пообіцяв не брати до рядів свого громадського руху тих, "хто йде заради меркантильних інтересів".

При цьому він ще раз розкритикував своїх колишніх однопартійців і ще раз здивувався, як вони не бояться голитися перед дзеркалом щодня.

На питання, які стосунки в нього зараз з лідерами "Нашої України" і лідеркою БЮТ, Луценко відповів: "Нормальні".

На інше питання, чи бачився він після звільнення з прем’єром Віктором Януковичем, екс-міністр відповів: "Знаєте, якось не довелося". "Коли весною за моєю спиною стоятиме півмільйона людей, тоді й поговоримо", - сказав Луценко.

Луценко також запевнив, що попри події останніх двох років залишається романтиком. "Я – романтик, але є ще сила волі. Два роки в МВС навчили мене бути романтиком з сильними кулаками, щоб захищати свої ідеали", - зазначив екс-міністр.

Він також додав, що якщо так трапиться, що навесні за ним не буде людей, то він боротиметься за свої ідеали сам.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування