Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сороса надихає війна двох Вікторів?

Понеділок, 29 січня 2007, 09:29

Американського фінансиста й інвестора Джорджа Сороса надихає політична ситуація в Києві.

Про це він сказав під час економічного форуму в Давосі, повідомляє газета "Дело".

"Така велика кількість учасників на цій зустрічі підтверджує важливість тих політичних процесів, які відбуваються в Україні, для світу", - зазначив фінансист.

"Натхненний тією політичною ситуацією, що зараз є в Україні. Ми є свідками розвитку демократії у вашій країні, коли різні партії можуть вільно конкурувати одна з одною", - додав він.

Сорос зазначив, що "одні політичні сили зуміли об'єднатися навколо правлячого уряду, інші знайшли в собі сили представляти опозицію".

"Більш того, у вас є вільні ЗМІ. Програма, представлена прем'єр-міністром Віктором Януковичем, дає підстави вважати, що політична ситуація в Україні дуже підбадьорююча", - сказав фінансист.

Говорячи про оцінку положення країни в енергетичній сфері, Сорос визнав, що "Україна, звичайно, програла в тій конфронтації, яка виникла 1 січня 2006 року через відсутність прозорого діалогу з української сторони".

"Утім, ситуацію не можна назвати повністю безнадійною: ваш прем'єр-міністр бере участь у переговорах з Російською Федерацією, що повинні принести позитивні результати", - відзначив фінансист.

"Варто визнати той факт, що сьогодні Україна залежна від постачань російських енергоносіїв так само, як і Європа. Мова йде тільки про ступінь залежності. І для Європи дуже важливо, щоб у цьому питанні діяти з Україною скоординовано", - додав він.

На думку Сороса, "Україні потрібно в першу чергу забезпечити більшу прозорість у діяльності енергетичних компаній, що вже було зроблено в таких країнах, як Азербайджан і Казахстан".

"Мій фонд завжди підтримував ініціативи, спрямовані на збільшення прозорості. У різних країнах ми підтримали незалежний моніторинг обсягів одержання доходів держмонополіями", - зазначив фінансист.

"Такий же моніторинг пропонуємо провести в Україні. Сподіваюся, що український уряд підтримає таку ініціативу. Це дуже допоможе зміцненню України в її переговорах щодо енергопостачань з Росією", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...