Стара Європа все ж таки хоче Україну в свої члени

Понеділок, 29 січня 2007, 10:12

55% мешканців Європейського Союзу, опитаних агентством TNS opinion, виступають за вступ України до Європейського Союзу за виконання всіх умов.

Таке опитування було проведено за дорученням Міжнародної мережі за Україну в Євросоюзі Yalta European Strategy, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

У той же час, дослідження показало, що 34% опитаних європейців проти вступу України в ЄС.

Зокрема, в Німеччині 44% респондентів підтримують вступ України, 50% не підтримують, в Іспанії за вступ України 65% опитаних, проти -19%, у Франції за вступ України 56%, проти - 36% опитаних.

В Італії за вступ України в ЄС при виконанні всіх умов вступу 59% опитаних, проти - 29%, у Великобританії за вступ 47% опитаних, проти - 41%, у Польщі за вступ України в ЄС 73% опитаних, проти - 15%.

При цьому в самій Україні за вступ України в ЄС 55% опитаних, проти - 25%.

Водночас, 52% опитаних європейців вважають, що ЄС має підтвердити європейську перспективу України.

При цьому 26% опитаних вважають, що ЄС не повинен давати Україні жодних знаків щодо можливості в майбутньому приєднатися до ЄС, а 9% опитаних вважають, що ЄС повинен негайно почати з Україною переговори щодо її приєднання до Євросоюзу.

Опитування проводилося в січні 2007 року в 6 найбільш густонаселених країнах ЄС: Німеччині, Іспанії, Франції, Італії, Великобританії та Польщі, а також в Україні.

У кожній країні було опитано близько 1000 респондентів, в Іспанії - близько 1500, загальна кількість опитаних у країнах ЄС склала 7041 осіб, в Україні - 1169 осіб.

Окремою групою були опитані люди у віці від 18 до 30 років, у кожній країні було опитано близько 300 таких молодих людей, їхня загальна чисельність склала 2091 чоловік.

YES – міжнародна структура, створена для сприяння розвитку України, для демонстрації відкритості країни усьому світові й для підтримки членства України в Європейському Союзі.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування