Табачник сказав платити Черновецькому, щоб не було гірше

Понеділок, 29 січня 2007, 10:55

Столичні тарифи на житлово-комунальні послуги більшостю показників займають п'яте-шосте місце в країні, відзначає віце-прем'єр з гуманітарних питань Дмитро Табачник.

"За результатами оперативного моніторингу, проведеного Мінбудом, тарифи на житлово-комунальні послуги в місті Києві відрізняються не дуже сильно від тарифів в інших містах України", - повідомив віце-прем'єр в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, тариф на послуги по водопостачанню займає 6-е місце після таких обласних центрів, як Чернівці, Ужгород, Полтава, Кіровоград, Харків: у Києві 1 куб. м холодної води коштує 1,62 гривні, у Чернівцях - 2,47 гривні, а в Полтаві - 1,83 гривні.

Також на 6-му місці знаходиться Київ і за вартістю водовідводу. На 5-му - за вартістю теплопостачання. "Послуги по теплопостачанню в місті Києві трохи вищі, ніж у середньому по Україні, але нижче, ніж у Сімферополі, Ужгороді, Харкові і Донецьку", - повідомив Табачник.

У той же час, віце-прем'єр відзначив, що за розмірами квартплати Київ займає лідируючі позиції.

"Ну, наприклад, скажімо, у Києві метр квадратний загальної площі коштує в середньому 1,89 гривень, у той час як у Донецьку і Дніпропетровську - 78 копійок, у Черкасах і Чернігові - 1,06 гривень. Тобто досить великий розрив", - сказав він.

"Це пов'язано, загалом, з тим, що в місті Києві найвища в середньому заробітна плата, що стосується, безумовно, і працівників комунальних служб", - вважає Табачник.

Щодо обґрунтованості таких тарифів, віце-прем'єр висловив упевненість, що "тарифи в місті Києві повинні бути ще раз уважно перевірені, обґрунтованість їх призначення і не тільки служб Київської міської державної адміністрації, але і службами Міністерства будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства і Міністерства економіки, що єдине з органів влади центральної має спеціальну для цього державну інспекцію за цінами".

Він також повідомив, що позиція Міністерства юстиції щодо необхідності державної реєстрації розпорядження Київської міської адміністрації по встановленню тарифів на житлово-комунальні послуги є незмінною.

"Тобто Мін'юст вважає, що як обов'язковий до виконання документ, це розпорядження має бути зареєстроване", - підкреслив Табачник.

Віце-прем'єр також висловив упевненість, що за тарифами потрібно платити, навіть у випадку, якщо вони будуть визнані необґрунтованими і будуть знижені, тому що в цьому випадку вони будуть перелічені або компенсовані.

"Неплатники за тарифи просто збільшують ситуацію розвалу житлово-комунального господарства столиці. Це позиція безвідповідальна. І, саме головне, ті, хто не платить після грудня місяця відповідно до закону, прийнятим парламентом, втратять право на субсидії ", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування