Янукович перейнявся тиском на журналістів

Понеділок, 29 січня 2007, 11:26

Прем'єр-міністр Віктор Янукович доручив Держкомтелерадіо, Міністерству юстиції та Генпрокуратурі забезпечити проведення відповідної роботи щодо унеможливлення порушень інформаційного законодавства з боку органів влади.

Про це в понеділок повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра.

Також Янукович доручив "невідкладно вжити заходів щодо недопущення фактів перешкоджання професійній діяльності журналістів, забезпечення фінансування діяльності державних і комунальних ЗМІ відповідно до законодавства".

З такою вимогою він звернувся до голови ради міністрів Криму, губернаторів та мерів Києва і Севастополя.

"Останнім часом спостерігається тривожна тенденція до збільшення кількості звернень до Кабміну від редакторів і трудових колективів редакцій місцевих та комунальних ЗМІ щодо фактів утиску засобів масової інформації з боку органів місцевого самоврядування та державної влади", - йдеться у повідомленні.

У кількох областях відзначаються "обмеження або повне припинення фінансування редакцій державних і комунальних ЗМІ керівниками органів держвлади, тиск на редакторів і журналістів, впровадження цензурування редакційних матеріалів, переслідування за критичні матеріали".

Урядом розробляється проект закону про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ, повідомляє прес-служба.

"Цим законом буде визначено не лише механізм реформування, а й державні гарантії соціального захисту журналістів та забезпечення права громадян на інформацію", - додається у документі.

У повідомленні зауважується, що вищевказані порушення інформаційного законодавства "не тільки шкодять розвитку демократичного суспільства, а й підривають авторитет державної влади в суспільстві та негативно впливають на міжнародний імідж України".

Як відомо, 12 липня 2006 року член фракції Партії регіонів Олег Калашніков з іншими депутатами вчинив напад на журналістів телеканалу СТБ.

19 грудня Верховна Рада засудила дії Калашнікова, однак не визнала їх такими, що порушують професійну діяльність журналістів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування