Керівництво "Інтера" порушило закон?

Понеділок, 29 січня 2007, 11:26

Медіа-профспілка закликає власників і топ-менеджмент телеканалу "Інтер" більш зважено поставитися до трудового конфлікту, що виник на каналі.

Як заявила голова Київської незалежної медіа-профспілки Михайлина Скорик, "у п`ятницю (29 січня) ситуація була на грані зриву ефіру".

За її словами, фінансові відносини працівників і керівництва "Інтеру" врегульовані колективним договором.

Як зазначила Скорик, згідно з колективним договором, керівництво телекомпанії зобов`язане офіційно повідомляти співробітників про усі зміни у встановлені законодавством строки. Згідно з Кодексом законів про працю, це не менше ніж два місяці.

"На "Інтері" цю норму порушили", - сказала Скорик.

Крім того, за її словами, у колективному договорі телеканалу "Інтер" прописана система нарахування зарплати. Згідно з документом, співробітники отримують 60% основної зарплати і 40% - додаткової. Ніде не зазначено, що ці 40% є преміями, отже, на переконання голови Київської медіа-профспілки, їх не можна необгрунтовано та ще й заднім числом знімати з журналістів.

Раніше в понеділок керівництво телеканалу "Інтер" спростовало існування конфлікту з трудовим колективом.

Про це повідомила директор з маркетингу телеканалу Вікторія Рубан.

"Конфлікту немає, ніякого передстрайкового стану немає – це внутрішнє робоче питання, яке обговорювалося співробітниками каналу і керівництвом", - зазначила Рубан.

"Як у будь-якій компанії, є внутрішні робочі процедури. Є внутрішній регламент, якого я не маю права обговорювати із зовнішніми джерелами інформації", - додала вона.

У той же час вона зазначила, що такі "робочі моменти" виникають достатньо часто, як і в будь-якій іншій компанії. Рубан запевнила, що журналісти мають усю необхідну інформацію, а зарплата виплачується у повному обсязі.

Кажучи про премії для співробітників, вона підкреслила, що це внутрішня інформація, яка відноситься до фінансової сфери.

"Умови трудових договорів я не маю права розголошувати, оскільки це внутрішня справа кожного співробітника і компанії", - зазначила Рубан.

Рубан запевнила, що стосовно працівників телеканалу, які заявили про можливу голодовку, не застосовуватиметься ніяких санкцій. "Ніяких репресій проти журналістів не було, немає і, думаю, що не буде", - сказала вона.

Вона висловила впевненість, що ці події не вплинуть на рейтинги каналу, оскільки проблем немає.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування