Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура знайшла ще 410 мільйонів втрат від Івченка

Понеділок, 29 січня 2007, 11:33

Звинувачення Генпрокуратури на адресу екс-керівництва НАК "Нафтогаз України" і справа про розтрати коштів у п'ятьох західноукраїнських облгазах пов'язані з фігурою колишнього голови правління компанії Олексія Івченка та його заступника Олега Бахматюка.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на постанову про відкриття кримінальної справи за фактом зловживань у "Нафтогазі" й довідку про результати проведеної Генпрокуратурою перевірки компанії.

Зокрема, перевірка встановила, що, "виконуючи незаконне доручення Олексія Івченка", ДК "Уктрансгаз" уклав угоди з ВАТ "Івано-Франківськгаз", "Львівгаз", "Закарпатгаз", "Волиньгаз" і "Чернівцігаз" про газифікацію відповідних населених пунктів на суму 410 мільйонів гривень.

Ці кошти "Нафтогаз" перерахував компанії "Укртрансгаз", а та – на рахунки облгазів, з яких вони перераховані ПП "Промбуддеталь", ТОВ "СБ-індустрія" і ТОВ "Будпрофесервіс".

У вересні 2006 року облгази відзвітували про проведену роботу з газифікації регіонів, однак у ході перевірки з'ясувалося, що зазначені роботи невиконані.

Заступник начальника УБОЗ МВС Юрій Соловей не зміг ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію, пославшись на таємницю слідства.

Заступник Івченка Бахматюк заявив, що проведене проти нього й керівництва п'яти облгазів розслідування пов'язане з його ставленням до питань функціонування ринку газу.

"Я думаю, що всі матеріали проти мене – це наслідок моєї принципової позиції по газових питаннях," – сказав він.

У той же час, експерти газети вважають, що поява інформації про причетність Івченка до серйозних фінансових порушень може значною мірою вплинути на рішення депутатів позбавити його депутатської недоторканності.

Як відомо, у вересні Кабмін Януковича доручив Генпрокуратурі провести розслідування діяльності керівництва НАК "Нафтогаз України" у 2004-му та першому півріччі 2006 року.

За його підсумками Генпрокуратура звинуватила керівництво компанії у завищених витратах на підготовку і проведення корпоративних новорічних свят.

Пізніше ГПУ повідомила про порушення кримінальної справи проти колишнього голови правління НАК "Нафтогаз України" за статтею "присвоєння майна шляхом зловживання службовим становищем".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...