Дітей вже перестали називати Вітями, а Ренат не популярніший Графіеліти

Понеділок, 29 січня 2007, 13:54

Протягом 2006 року в Україні були популярними близько 20 імен

Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович з посиланням на дані органів реєстрації актів цивільного стану (РАЦС) Міністерства юстиції за минулий рік.

Торік, за словами Міністра, при реєстрації немовлят найпоширенішими жіночими іменами були Софія, Дарина, Дарія, Христина, Ганна, Марія, Вікторія, Катерина, Анастасія, Єлизавета та Валерія. Хлопчиків дуже часто називали Вадимами, Романами, Глібами, Владиславами, Максимами, Данилами, Денисами й Андріями. В залежності від регіону, були поширені також імена Богдан, Назар, Арсен, Тарас, Зоряна.

Серед рідкісних імен найбільш уживаними у 2006 році були Злата, Єсенія, Сабіна, Сабріна, Ніколь, Ліана, Лія, а також Герман, Ерік, Еміль, Рувим та Ренат.

На честь політиків, як стверджують працівники РАЦСів, дітей торік, як правило, не нарікали. Так, ім’я Віктор нині зустрічається дуже рідко. А ім’я Юлія однаково популярне вже багато років.

Міністр також відзначив, що все рідше українці дають дітям традиційні імена, такі, як Галина, Ніна, Людмила, Лариса, Зінаїда, Валентина, Григорій, Леонід, Степан, Анатолій, Сергій та Петро. Здебільшого, так нарікають новонароджених на честь когось з родичів.

Практично щезли популярні у 80-х роках такі імена як Анжела та Жанна.

Разом з тим, у палітрі імен, якими українці нарікають своїх дітей, щороку з‘являється все більше рідкісних, появі яких сприяють книжки та серіали.

Так у Дніпропетровській області діти отримали імена Добриня, Адам, Єлісей, Максиміліан, Платон, Спартак, Ясер, Аполлінарія, Графіеліта, Джасмін, Шакіра.

У Житомирській на світ з'явились Шохруххон, Есфір, Залман-Ісраель, в Закарпатській – Іжак, Авель, Мімі, Мальвіна.

В Одеській дітям дали імена Маршал, Серафим, Гамлет, Озодахон, Жуйжуй, Абдульжакіль, Русалка, а в Харківській –Кенеді, Шахід, Жюльєн-Олексій, Аврора, Марфа.

Найбільш незвичайними випадками реєстрації імен новонароджених у 2006 році були – Принцеза, Черешня, Цариця (у Закарпатській області), Принцеса (у Дніпропетровській області), Золушка (у Полтавській та Дніпропетровській областях), Атландита (в Івано-Франківській області), Мадагаскар (в Запорізькій області), Таймер (у Луганській області), Сервер (у Запорізькій області), Космос (у Донецькій області) та Лимон (у Закарпатській області).

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування