Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Верховній Раді думають, що Ющенко може замовити Сацюка?

Понеділок, 29 січня 2007, 16:07

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради із розслідування обставин отруєння кандидата на пост президента Віктора Ющенка не обговорювала версію, що його могли отруїти на дачі керівника компанії "Фокстрот".

Про це заявив член слідчої комісії Олександр Волков, коментуючи недавню заяву екс-голови СБУ Ігоря Смєшка, повідомляє УНІАН.

За словами Волкова, комісія не одержала стовідсоткової інформації не тільки про місце отруєння Ющенка, але й про самий факт.

"Ми вимагали документи, які встановлювали б сам факт отруєння, і на той час, коли комісія працювала, на той момент у нас стовідсоткової інформації про отруєння Віктора Андрійовича і ймовірне місце, де його отруїли, не було. Нам Генеральна прокуратура цих документів не дала", - підкреслив член комісії.

При цьому Волков нагадав, що слідча комісія не вела своє власне розслідування, а здійснювала контроль за діями Генпрокуратури.

Водночас депутат зазначив, що якщо президент наполягатиме, що його отруїли на дачі колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка, це можна розцінювати як політичне замовлення.

Волков підкреслив, що добре знайомий з людьми, які були в день отруєння Ющенка на дачі в Сацюка, і абсолютно впевнений, що вони не могли отруїти президента і не готували це отруєння.

"Я там (на дачі) був неодноразово і знаю, які там умови, як там подається їжа і вибірково вкинути отруту не було можливості", - сказав Волков.

Член слідчої комісії наголосив, що "абсолютно впевнений: ні Сацюк, ні тим більше Смєшко не причетні до отруєння Ющенка".

"Віктор Андрійович, ви шукаєте і примушуєте йти людей не тим шляхом", - додав він.

Як відомо, 20 грудня 2006 року Ющенко заявив, що під час президентської кампанії 2004 року він був отруєний на дачі колишнього заступника голови СБУ Сацюка.

Днями колишній голова СБУ Смєшко заявив в інтерв`ю газеті "Факти і коментарі", що до вечері на дачі Сацюка, Ющенко вечеряв на дачі одного з керівників фірми "Фокстрот".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування