Зварич вважає, що Мороз оприлюднив закон, бо не є впевненим у своїй правоті

Понеділок, 29 січня 2007, 17:21

Оприлюднення закону про Кабмін на веб-сайті парламенту не має жодних юридичних наслідків.

"Оприлюднення на сайті Верховної Ради закону про Кабінет міністрів не має жодних юридичних наслідків", - заявив представник президента у парламенті Роман Зварич, слова якого наводить прес-служба Нашої України.

"Адже веб-сайт Верховної Ради Конституцією не визначено як засіб масової інформації, через який може бути оприлюднений закон для того, аби через 10 днів він набрав чинності", - пояснив Зварич.

Він також наголосив, що той факт, що цей закон "оприлюднено на веб-сайті парламенту, не означає, що через 10 днів цей закон може набрати чинності", - вважає Зварич.

"Адже в Конституції чітко зазначено, що закон набуває чинності після його офіційного оприлюднення. Оприлюднення ж його на інтернет-ресурсі Верховної Ради не можна назвати офіційним", - сказав він.

"Якщо б антикризовики були б упевнені у правоті своєї позиції, думаю, вони б тоді намагалися офіційно оприлюднити закон у тих ЗМІ, які виречені 4 статтею Конституції", - заявив Зварич.

Водночас він не зміг "пояснити логіку подібного вчинку".

"Та й як можна пояснити дії "команди", яка вже зробила одну помилку – прийняла цей закон – і тепер намагається виправити її шляхом помноження цих помилок. Це може свідчити лише про розгубленість антикризової коаліції", – зазначив Зварич.

Як відомо, в понеділок голова Верховної Ради Олександр Мороз оприлюднив на сайті Верховної Ради закон про Кабінет міністрів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News