Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура шукає, куди людина Івченка загазувала гроші

Понеділок, 29 січня 2007, 20:32

Генпрокуратура разом з Головним контрольно-ревізійним управлінням проводять позапланову перевірку за фактами надання колишнім керівництвом "Нафтогаз України" і витрати низкою юридичних осіб 410 млн грн, виділених компанією на газифікацію населених пунктів п'яти західних областей України.

Цю інформацію підтвердив у понеділок прес-центр "Нафтогазу".

Генпрокуратура і ГлавКРУ мають намір визначити чи були дотримані вимоги законодавства при ухваленні рішення про фінансування будівництва нових газових мереж, а також те, як були витрачені виділені кошти.

Перевірка передбачає ревізію документів "Нафтогазу України" і його дочірньої компанії "Укртрансгаз", що безпосередньо виділяла кошти, а також ревізію документів одержувачів коштів - ВАТ "Івано-Франківськгаз", ВАТ "Львівгаз", ВАТ "Закарпатгаз", ВАТ "Волиньгаз", ВАТ "Чернівцігаз", приватного підприємства "Промбуддеталь", ТОВ "СБ-Індустрія", ТОВ "Будпрофсервіс", ТОВ "Станіславська торгівельна компанія", ТОВ КБ "Фінансова ініціатива", ТОВ "Стубіс".

"Укртрансгаз" з доручення колишнього заступника голови правління "Нафтогазу" Олега Бахматюка перерахував кошти регіональним підприємствам по газопостачанню і газифікації (облгазам), а ті, у свою чергу, підрядним організаціям. Облгази у вересні 2006 року відзвітувалися про виконані за кошти "Укртрансгаза" роботи, однак у ході подальшої перевірки з'ясувалося, що фактично вони не виконані, пояснили в "Нафтогазі України".

Прес-центр НАКу відзначає, що "Івано-Франківськгаз", "Львівгаз", "Закарпатгаз", "Волиньгаз", "Черніговгаз" у листопаді-грудні 2006 року різко погіршили розрахунки за природний газ, реалізований їм "Нафтогазом України" для подальшого постачання населенню.

"Закарпатгаз" станом на 27 січня, оплатив тільки 47,5% газу, поставленого для нестатків населення в 2006 році, "Івано-Франківськгаз" - 58,4%, "Волиньгаз" - 61,4%, "Чернігівгаз" - 62,0%, "Львівгаз" - 63,9%. Тим часом, рівень розрахунків цих облгазів станом на 1 жовтня 2006 року перевищував 90% і відповідав середньому рівневі розрахунків по Україні, відзначають у НАК.

"Об'єктивних причин для зниження рівня розрахунків до практично нульового рівня немає. Це не більш ніж незграбна спроба шантажу нашої компанії з боку власників облгазів", - підкреслює прес-центр "Нафтогазу України".

Загальна заборгованість 5 облгазів перед структурами "Нафтогазу" за природний газ, реалізований ними у 2006 році для подальшого постачання населенню досягла 214 млн грн.

У зв’язку з цим "Нафтогаз України" має намір провести консультації з урядом щодо передачі функцій транспортування і розподілу газу в Івано-Франківській, Львівській, Волинській, Закарпатській і Чернігівській областях філіям "Газ України", дочірній компанії НАК, повідомляє прес-центр.

Міністр палива Юрій Бойко раніше заявив, що "Івано-Франківськгаз", "Львівгаз", "Закарпатгаз", "Волиньгаз", "Чернігівгаз" і "Чернівцігаз", контролюються Бахматюком.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування