ТАРАСЮК МОЖЕ РОЗКОЛОТИ "НАШУ УКРАЇНУ"?

Вівторок, 30 січня 2007, 09:47

Аналітики вважають, що питання щодо перебування Бориса Тарасюка на посаді міністра закордонних справ може розколоти фракцію "Наша Україна".

Про це повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі.

Так керівник центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв каже про поширення інформації щодо переговорів депутатів від Народного руху, лідером якого є Тарасюк, з БЮТ на предмет можливої співпраці в опозиції.

Це, за словами Єрмолаєва, може підірвати позиції "Нашої України" у парламенті і перетворити президента на заручника політичної гри.

"Соратники Віктора Ющенка відкрито говорять, що є проблема з НРУ, який починає шукати власне місце і грати у власну гру", - вважає Єрмолаєв.

"Мусується інформація, що позиціювання Народного Руху і поведінка депутатів від НРУ можуть скласти проблеми для блоку "Наша Україна" у випадку, як президент визначиться щодо міністра", - зазначив він.

"Це вже елемент політичного шантажу. Саме це мотивує президента переглянути свої позиції і шукати вихід", - додав політолог.

На думку аналітиків, в цій ситуації, президент може погодитися на нову кандидатуру міністра і вибирати серед тих, хто має підтримку як в антикризовій коаліції, так і поза нею.

Водночас заступник голови секретаріату президента Арсеній Яценюк, відповідаючи на питання, чи правда те, що Тарасюк погрожує виходом тринадцяти депутатів-рухівців з фракції "Наша Україна", якщо президент погодиться на його звільнення, відповів, що питання міністра не лежить в площині партійних розборок, а лежить в площині авторитету України на міжнародній арені.

І тому, за словами пана Яценюка, питання міністра потрібно вирішувати в найстисліші терміни.

На уточнююче запитання щодо погроз з боку пана Тарасюка, пан Яценюк посміхнувся і сказав, що на цьому він ставить крапку своїх коментарів.

У НРУ кажуть, що поки ніякого рішення щодо дій депутатів-рухівців у разі можливої відставки міністра, не ухвалювалося, в тому числі і щодо виходу з "Нашої України", але натякнули, що Тарасюк може ухвалити якесь власне рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування