Росіяни пообіцяли поки не чіплятися до українців на своїй землі

Вівторок, 30 січня 2007, 11:47

Росія не буде застосовувати санкції до українців при відсутності в них реєстрації до врегулювання спірних міграційних моментів.

Про це заявив керівник прес-служби Міністерства закордонних справ України Андрій Дещиця, повідомляють Українські новини.

Він повідомив, що 29 січня у Федеральній міграційній службі Росії в Москві відбулися двосторонні україно-російські переговори щодо теми міграції.

Дещиця нагадав, що 15 січня в Росії набула чинності низка нормативних актів у міграційній сфері, в результаті чого Україна попросила російську сторону чітко роз'яснити механізм застосування нових правил стосовно громадян України.

Українська делегація підкреслила, що набуття чинності цих нормативно-правових актів не повинно впливати на чинний порядок в'їзду й перебування українців на території Росії, які зафіксовані в договорі між урядами України й Росії про безвізові поїздки громадян України й Росії від 1997 року й протоколу про внесення змін до цієї угоди від 2004 року, якщо перебування українців на території Росії не пов'язане із працевлаштуванням.

"У відповідь російська сторона запевнила, що у двосторонніх україно-російських відносинах і надалі будуть мати силу зазначені міжурядові домовленості", - сказав Дещиця.

При цьому під час переговорів сторони вказали на необхідність чіткого міжнародно-правового врегулювання цього питання шляхом офіційного роз'яснення термінології цих двосторонніх міжнародних договорів в інтересах громадян обох держав.

"Російська сторона запевнила, що до завершення цього врегулювання щодо громадян України не будуть застосовуватися санкції у випадках нереєстрації в компетентних органах Російської Федерації за місцем їхнього тимчасового перебування на території Росії, якщо строк такого перебування не перевищує 90 днів з моменту в'їзду на територію цієї держави й за наявності в українських громадян міграційної картки з оцінкою органів прикордонного контролю, поставленої при в'їзді на територію Російської Федерації", - сказав Дещиця.

Він повідомив, що відповідні інструкції, які вже одержала Генеральна прокуратура Росії, також будуть терміново дані російським компетентним органам.

Як відомо, раніше в Росії набули чинності міграційні закони, за якими громадяни України втрачають право знаходитися в Росії без реєстрації до трьох місяців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
21:36
Через російський обстріл передмістя Херсона загинула літня жінка
Усі новини...