Черновецького і "Ощадбанк" перевірять, а на "Укрзалізницю" чекають кримінальні справи

Вівторок, 30 січня 2007, 12:08

Головне контрольно-ревізійне управління запланувало у 2007 році здійснити перевірку фінансової діяльності міської влади Києва.

Про це повідомив голова ГоловКРУ Петро Андрєєв на прес-конференції в Києві у вівторок.

За його словами, підставою для включення Києва в план відповідних заходів на поточний рік, зокрема, було те, що необхідні перевірки не здійснювалися протягом п'яти років.

Андрєєв зазначив, що увагу ревізорів буде спрямовано, зокрема, на ситуацію з відчуженням комунальних підприємств міста і муніципальних земель.

Він також повідомив, що при Міністерстві фінансів створена робоча група з перевірки діяльності ВАТ "Державний Ощадний банк України".

За його словами, робоча група створена на підставі низки заяв депутатів.

Голова відомства пообіцяв, що підсумки перевірки будуть оприлюднені.

Разом з тим він повідомив, що перевірка з боку органів контрольно-ревізійної служби другого українського держбанку "Укрексімбанку" у 2007 році не запланована.

Крім того, за словами Андрєєва, суд заборонив ГоловКРУ розголошувати результати перевірки "Укрзалізниці".

За його словами, судове рішення ухвалено за позовом ЗАТ "Інтертранс", яке займається вантажними перевезеннями.

Андрєєв відзначив, що ГоловКРУ подало апеляцію на це рішення.

За його словами, до ухвалення даного судового рішення ГоловКРУ направило результати перевірки уряду і керівництву "Укрзалізниці", а також до Генеральної прокуратури.

"Думаю, будуть порушені кримінальні справи", - сказав Андрєєв.

Як відомо, ГоловКРУ в середині січня оприлюднило акт про результати ревізії діяльності "Укрзалізниці" за період 2005 - першого півріччя 2006 р., у ході якої були виявлені фінансові порушення на суму близько 2 млрд грн.

Екс-гендиректор "Укрзалізниці" Василь Гладких заявив про політичне підґрунтя обвинувачення ГоловКРУ у фінансових порушеннях залізничної адміністрації у 2005-2006 р.

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...