Україна збирається "вигризати" свої маяки на зустрічі в Москві

Вівторок, 30 січня 2007, 12:13

Питання про виконання Чорноморським флотом РФ рішень українських господарських судів Україна має намір порушити в лютому в ході засідання підкомісії міждержавної українсько-російської комісії "Ющенко-Путін".

Так керівник прес-служби МЗС Андрій Дещиця прокоментував заяву посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна про те, що Росія не визнає рішень судів щодо гідрографічних об'єктів у Чорному морі.

"Рішення українських судів на території України є обов'язковими до виконання всіма суб'єктами господарювання, у тому числі Чорноморським флотом Російської Федерації", - заявив Дещиця.

Він також відзначив, що українська сторона неодноразово зверталася до російської з вимогою визнавати рішення українських судів. За його словами, Україна і надалі має намір здійснювати такі кроки, повідомляє Ліга.

Дещиця повідомив, що якщо в ході засідання підкомісії не вдасться знайти взаєморозуміння з російською стороною з цього питання, то Україна залишить за собою право вживати передбачені міжнародним правом заходи - проведення двосторонніх консультацій або ж звернення в інші міжнародні інститути.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...