Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З Івченка зняли одну з 9 кримінальних справ. Для Івченка це "бєспрєдєл"

Вівторок, 30 січня 2007, 12:31

Генеральна прокуратура за матеріалами перевірок Головного контрольно-ревізійного управління порушила 9 кримінальних справ за фактами порушень, виявлених в НАК "Нафтогаз Україна".

Про це повідомив голова ГоловКРУ Петро Андрєєв на прес-конференції у вівторок.

За його словами, створено слідчо-оперативну групу для розслідування цих кримінальних справ, до складу якої увійшли представники ГоловКРУ.

При цьому Андрєєв зазначив, що перевірятиметься як діяльність екс-голови правління НАК "Нафтогаз України" Олексія Івченка, так і діяльність структури загалом.

Зокрема, Андрєєв зазначив про факти фінансування НАК "Нафтогаз України" будівництва газопроводів, які були збудовані за рахунок коштів громадян.

Водночас генпрокурор Олександр Медведько на прес-конференції у Києві сказав, що суд скасував постанову Генпрокуратури про порушення кримінальної справи щодо Івченка.

За його словами, Генпрокуратура внесла апеляцію на це рішення.

"За його (Івченка) заявою наша постанова скасована", - сказав він. Разом з тим генпрокурор не уточнив, який саме районний суд Києва - Шевченківський або Печерський - ухвалив таке рішення.

За словами Медведька, Генпрокуратура внесла апеляцію на рішення суду, і вона буде розглянута апеляційним судом Києва.

Водночас Івченко заявляє, що кримінальні справи, які порушили Генпрокуратура і прокуратури областей, є "безпідставними, незаконними та політично упередженими".

"Підтвердження цьому є той факт, що справи, про які заявив очільник Головного КРУ Петро Андрєєв, вже скасовані судами різних інстанцій”, - сказав Івченко, повідомляє прес-служба "Нашої України".

“Головна причина заяв Андрєєва - відволікти увагу від того, що зараз відбувається в паливно-енергетичному комплексі. А там відбувається штучне банкрутство та приватизація “бригадою” ПЕК магістральних та розподільчих газотранспортних мереж”, - додав він, назвавши справи проти нього "бєспрєдєлом".

Як відомо, Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо Івченка за ознаками зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування