Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько пояснив, чому приєднався до Мороза і К°

Вівторок, 30 січня 2007, 12:44

Перевірку дій судді Мукачівського райсуду на предмет перевищення ним службових повноважень після ухвали щодо заборони оприлюднювати закон про Кабмін була ініційована Генпрокуратурою.

"Перевірка була ініційована Генпрокуратурою за власною ініціативою", - сказав генпрокурор Олександр Медведько, відповідаючи на питання журналістів.

За його словами, Генпрокуратура проаналізувала рішення Мукачівського райсуду і "дійшла висновків, що ухвала суперечить Конституції та діючому законодавству".

Крім того, на його думку, згідно з кодексом адміністративного судочинства суд першої інстанції не мав права брати до розгляду цю справу, а "якщо розглядати, то розглядати треба було в місті Києві".

Він наголосив, що це прописано в Кодексі адміністративного судочинства.

"Тому нами внесено апеляційне подання, яке ми наступного дня передали до апеляційного суду закарпатської області, і на цей час воно не розглянуто", - сказав він.

Як відомо, Мукачівський суд заборонив спікеру Олександру Морозу підписувати ухвалений 12 січня закон про Кабінет міністрів.

26 січня Медведько оскаржив ухвалу Мукачівського суду щодо заборони Олександру Морозу підписувати та оприлюднювати закон про Кабінет міністрів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування