Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ключковський підозрює Мороза і К° у "словоблудії"

Вівторок, 30 січня 2007, 12:53

Член фракції "Наша Україна" Юрій Ключковський називає повідомлення в газеті "Урядовий кур'єр" про офіційне оприлюднення закону про Кабмін спробою ламати правову систему України.

"Такі дії викликають в кращому випадку регіт, а в гіршому – велике обурення. Це намагання через коліно ламати правову систему України", - цитує слова Ключковського прес-служба "Нашої України".

Депутат нагадав, що, згідно з встановленим порядком офіційного оприлюднення нормативно-правових актів, публікується не повідомлення про оприлюднення закону, а його текст.

"Причому принципово, щоб текст закону був надрукований на паперовому носії, адже на веб-сайті до документу в будь-який момент може бути внесена зміна. І ніхто не зможе сказати, коли вона була внесена і чи офіційна вона", - пояснив Ключковський.

За його словами, "електронні версії законів є довідковими". "Офіційним є лише той текст закону, який опублікований на паперовому носії в офіційному виданні", - наголосив депутат.

Ключковський нагадав про чинний президентський указ від 1999 року, де чітко визначений порядок оприлюднення нормативно-правових актів.

"Діючи так, "антикризиковики" просто займаються або "словоблудієм", або свідомим ламанням правової системи України", - вважає він.

"Зараз в державі створюється атмосфера правової сваволі. Той, хто має силу, а не повноваження, робить, що заманеться. Він ставить всіх перед фактом, не зважаючи на законність своїх вчинків", - заявив Ключковський.

"Це стосується не тільки процедури ухвалення та оприлюднення закону про Кабмін, а й прийняття бюджету, спроб звільнити міністра закордонних справ Бориса Тарасюка, деяких інших розпоряджень прем'єр-міністра", - додав він.

Депутат зазначив, що "в таких умовах не те що про верховенство права, а навіть про дію закону говорити не доводиться".

Як відомо, у понеділок на офіційному сайті Верховної Ради з'явилося повідомлення про офіційне оприлюднення закону про Кабінет міністрів. Відповідне повідомлення з'явилося і у вівторок у газеті "Урядовий кур'єр".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування