Ющенко пішов до КС боротися за землю

Вівторок, 30 січня 2007, 14:26

Президент Віктор Ющенко звернувся до Конституційного Суду з поданням щодо конституційності продовження мораторію на продаж земель.

Подання Ющенка розміщене на офіційному сайті президента.

Підставою для звернення він вважає суперечність положень зазначеного закону Конституції України.

Зокрема, Ющенко зазначає, що за новою редакцією закону не допускається купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, купівля-продаж та відчуження земельних ділянок і зміна їх цільового призначення.

"Водночас згідно з Конституцією України право власності на землю гарантується, це право набувається і реалізується, зокрема, громадянами виключно відповідно до закону", - сказано у поданні.

Ющенко також наголошує, що Конституцією встановлено право кожного володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю.

"За таких обставин передбачене законом обмеження прав громадян, які є власниками земельних часток (паїв), земельних ділянок, не відповідає зазначеним нормам статей 14 і 41 Конституції", - заявляє президент.

Ющенко також наводить низку статей Конституції, які, на його думку, порушуються ухваленим Верховною Радою мораторієм.

"Виходячи з наведеного, прошу Конституційний Суд визнати таким, що не відповідає Конституції, закон "Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення до прийняття відповідних законодавчих актів" , - йдеться у поданні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування