Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія попереджає, що Штати хочуть "поневолити" Україну

Вівторок, 30 січня 2007, 15:13

Пропозиції США співпрацювати з Росією та іншими європейськими країнами в галузі протиракетної оборони виключають рівноправне партнерство в даній сфері і робляться з метою нарощування американської військової присутності в регіоні.

Таку думку висловив голова комітету Держдуми по справах СНД і зв'язках зі співвітчизниками, екс-секретар Ради безпеки РФ Андрій Кокошин, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я ставлюся до цієї пропозиції просто як до якогось тактичного виверту, який дозволив би США втягнути в сферу свого військового впливу інші країни, насамперед, Україну", - сказав Кокошин, коментуючи слова заступника директора американського агентства по ПРО генерала Патріка О'Ріллі.

"З американської сторони, безумовно, буде спроба підім'яти під себе діяльність у протиракетній сфері. Це відноситься і до нас, і до України - ще більшою мірою, та й до будь-якої іншої країни", - додав він.

Депутат негативно ставиться до планів США по підключенню України до співробітництва в області протиракетної оборони.

"У пропозиціях, які звернені до України, ми бачимо лише спробу не миттям, так катанням прив'язати Київ до військово-політичної активності США й очолюваного Сполученими Штатами блоку НАТО", - заявив Кокошин.

Зі своєї сторони керівник прес-служби Міноборони України Андрій Лисенко заявив, що "ініціатива з приводу участі або неучасті в ПРО входить до компетенції РНБО, парламенту, вищого керівництва країни".

При цьому він відзначив, що Міноборони може лише давати експертну оцінку, аналізувати інформацію і подавати відповідні матеріали на засідання РНБО.

За словами Лисенка, у понеділок в Міноборони відбулася робоча зустріч голови оборонного відомства Анатолія Гриценка з послом США в Україні Вільямом Тейлором, у ході якої американська сторона проінформувала українських колег про цілі і наміри розміщення своїх систем ПРО в Європі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування