ТАРАСЮК ПОДАВ У ВІДСТАВКУ через розправу

Вівторок, 30 січня 2007, 16:21

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк подає у відставку.

Про це він повідомив у вівторок на прес-конференції.

"Сьогодні я мав зустріч з президентом Віктором Ющенком, і на цій зустрічі я вніс пропозицію про свою відставку", – зазначив Тарасюк.

"У нас відбулася тривала бесіда з президентом і врешті він прийняв рішення прийняти мою відставку", - додав Тарасюк.

Тарасюк також повідомив, що під час зустрічі з президентом також йшла розмова про наступника.

"Про це йшла мова. Я маю свою думку, яку висловив президенту. Президент свого рішення не прийняв. Сподіваюсь, що ближчими днями президент прийме своє рішення", - сказав він.

Пояснюючи своє рішення, Тарасюк сказав, що воно було спричинене тим, що Шевченківський райсуд Києва у вівторок так і не ухвалив рішення щодо його перебування на посаді міністра по суті.

"Я очікував, що сьогодні Шевченківський суд Києва, який мав би розглянути позивну заяву по суті, сьогодні не розглянув справу по суті... На мій погляд, такі дії суду говорять про затягування процесу", - сказав він.

"Особисто я вважаю, як політик, як дипломат, як громадянин, що далі не можна тягнути з цією справою. Продовження цієї ситуації приводить до того, що шкода завдавалася інтересам держави та дипломатичній службі", - додав він.

Він підкреслив, що працював міністром через бажання відстоювати інтереси держави і реалізувати зовнішньополітичний курс Ющенка включно з курсом на членство в ЄС і НАТО.

"Вважаю неможливою реалізацію своїх посадових функцій через повернення до ручних методів керування державою. Через неугодного керівника ставиться під сумнів діяльність всієї установи", - сказав він.

"Я відмовляюсь робити МЗС заручником антизаконних дій уряду. Як дипломат з 30-річним стажем роботи на дипслужбі, я не можу дозволити продовжувати відверті знущання над дипломатичною службою", - наголосив він.

Тарасюк також підкреслив, що він є і знаходиться в опозиції до правлячої коаліції "з моменту ревізії універсалу". "Саме тоді кризовики почали штурм на міністра закордонних справ", - сказав він.

Тарасюк також додав, що залишається політиком і керівником НРУ. "Я всіма діями буду протидіяти узурпації влади і повернення України до авторитаризму", - додав він.

Тарасюк нагадав про те, що в грудні 2006 року "кризовою коаліцією" була "заблокована нормальна робота зовнішньополітичного відомства".

"Під загрозою зриву опинилося питання отримання зарплати працівниками МЗС. Внаслідок цих деструктивних дій деяких членів уряду була зірвана низка візитів міністра", - сказав він.

Тарасюк заявив, що саме "кризовою коаліцією за активної участі віце-прем’єрів Табачника і Азарова було зірвано 3 бюджетні програми" – фінансування міжнародного українства, міжнародного іміджу України і розширення закордонних установ.

"Міністерство було позбавлено 3 бюджетних програм вартістю 90 млн. грн. Звичайно, це була розправа", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування