Рудьковський не хоче продавати "Укртелеком"

Вівторок, 30 січня 2007, 16:50

Міністр транспорту й зв'язку Микола Рудьковський виступає проти приватизації телекомунікаційної компанії "Укртелеком" у поточному році.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції, повідомляє Ліга.

"Я переконаний, що якщо "Укртелеком" буде продано цього року, як це було запропоновано секретаріатом президента, то ми не одержимо навіть і половини ціни за цю компанію, яку ми могли одержати за сприятливих умов, якби провели рік-півтора серйозну підготовку до приватизації", - заявив Рудьковський.

Крім того, міністр вважає, що приватизація "Укртелекому" призведе до різкого скорочення штату співробітників.

За підрахунками Рудьковського, якщо ця компанія буде приватизована, то в наступні три роки зі 120 тисяч працівників там залишиться "максимум 50 тисяч".

Також міністр упевнений, що передача пакету акцій найбільшого національного оператора зв'язку не сприятиме розвитку IT-технологій.

"Я як міністр вважаю, що приватизація такої компанії і передача контрольного пакету (акцій) іноземній компанії або іноземному інвестору не буде сприяти розвитку телекомунікаційної галузі в Україні", - підкреслив Рудьковський.

Як відомо, 26 січня президент Віктор Ющенко підписав закон про перелік держоб’єктів, які підлягають приватизації у 2007 році, прийнятий Верховною Радою 11 січня.

Цей закон знімає заборону на приватизацію "Укртелекому" й Одеського припортового заводу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News