Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поставив біля Семенюк свого наглядача

Вівторок, 30 січня 2007, 19:38

Президент Віктор Ющенко запровадив посаду уповноваженого президента у справах Фонду держмайна, на яку призначив свого радника Богдана Буцу.

Про це йдеться у відповідному указі президента Віктора Ющенка, оприлюдненому на сайті глави держави.

Згідно з указом, на уповноваженого покладається моніторинг за виконанням ФДМ функцій з управління об'єктами держвласності, приватизації держмайна, додержанням при цьому інтересів держави і громадян та аналіз відповідних нормативно–правових актів.

Також уповноважений зобов'язаний готувати пропозиції главі держави щодо врегулювання проблемних питань, що виникають у сфері держмайна, створюють загрозу нацбезпеці, призводять до порушення прав і законних інтересів громадян.

Президент надав уповноваженому право невідкладного прийому президентом, головою Фонду держмайна, його заступниками і главою секретаріату президента.

Також уповноважений у справах ФДМ має право вимагати подання на розгляд президенту своїх пропозицій та документів з питань, які потребують негайного вирішення, протягом доби з моменту їх внесення.

До прав уповноваженого віднесено запитування та одержування в установленому порядку інформації, документів і матеріалів від державних органів приватизації, допоміжних органів і служб, створених президентом.

Уповноважений у справах ФДМ має право бути присутнім на засіданнях колегій Фонду держмайна, брати участь в обговоренні питань, вносити пропозиції, робити застереження, брати участь у нарадах з питань, віднесених до його відання.

Також він має право ініціювати в установленому порядку підготовку проектів актів законодавства, використовувати в установленому порядку державні, в тому числі урядові, системи зв'язку і комунікацій, мережі спеціального зв'язку та інші технічні засоби.

Своїм указом президент також постановив Фонду держмайна підготувати та подати у тижневий строк пропозиції до законопроекту про ФДМ, зокрема, щодо його статусу, функцій та системи органів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування